Στη κορυφή της λίστας του Forbes για 4η χρονιά η Μέρκελ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 10:25

A- A A+

Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Η λίστα δημοσιεύθηκε χθες από το αμερικανικό περιοδικό.

Η 55χρονη Μέρκελ επιβραβεύθηκε για τις προσπάθειες αναθεωρήσης του συστήματος υγείας και φορολόγησης, αλλά και για την αυστηρή γραμμή που ακολούθησε στη συγκράτηση των διογκούμενων προϋπολογισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται η Σίλα Μπερ, πρόεδρος της αμερικανικής Υπηρεσίας Ελέγχου του Χρηματοοικονομικού Τομέα (Federal Deposit Insurance Corp), η οποία επέβλεψε το κλείσιμο 77 τραπεζών αυτό το χρόνο, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η επικεφαλής της ΡepsiCo Inc, Ίντρα Νούγι, και η Βρετανίδα Σίνθια Κάρολ της εταιρείας μεταλλευμάτων Anglo American plc, ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ πέμπτη είνα η Πρώτη Κυρία της Σιγκαπούρης, Χο Τσινγκ, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας επενδύσεων,Temasek.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, βρίσκεται στην 40η θέση και η νεοδιορισθείσα πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Σόνια Σοτομαγιόρ, στην 54η.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, βρίσκεται στην 36η θέση και προηγείται της Νάνσι Πελόζι, προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στην 41η θέση, μπροστά από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, φιγουράρει η διάσημη παρουσιάστρια της τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρι.

Σε γενικές γραμμές, οι Αμερικανίδες υπερτερούν αριθμητικά στη λίστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν μόνο τέσσερις μη Αμερικανίδες. Στην ένατη θέση εμφανίζεται η Αν Λοβερζόν, επικεφαλής της γαλλικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής τεχνολογίας "Areva", στην ενδέκατη είναι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ και στη 13η η πρόεδρος του ινδικού Εθνικού Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι.

Τα κριτήρια επιλογής του Forbes βασίζονται στην παρουσία που έχει το συγκεκριμένο πρόσωπο στα ΜΜΕ, στην εξουσία που διαθέτει λόγω αξιώματος, καθώς και στο μέγεθος και τη σπουδαιότητα της χώρας, της εταιρείας ή του οργανισμού που εκπροσωπεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή