Ντ. Μπακογιάννη: Εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις

«Δεν απασχολούν το λαό οι συζητήσεις περί εκλογών»
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 12:18
UPD:18:05

A- A A+

Το επόμενο εξάμηνο είναι είναι ένα εξάμηνο γεμάτο προκλήσεις για τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι στο Κυπριακό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, στο Σκοπιανό έγινε ήδη η συνάντηση Νίμιτς - Βασιλάκη και σήμερα ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τον διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, ενώ υπάρχει επίσης και το θέμα της αξιολόγησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια περί εκλογών, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει αποτελεσματικά. Οι συζητήσεις περί εκλογών δεν απασχολούν το λαό και είναι τελείως περιττές, τόνισε η κ. Μπακογιάννη και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

ΣΥΝ: Μακριά από σκοπιμότητες και προεκλογικούς χειρισμούς

«Τα ανοιχτά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρα μας, που αφορούν είτε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε τις σχέσεις μας με την ΠΓΔΜ, πρέπει να μείνουν μακριά από σκοπιμότητες και προεκλογικούς χειρισμούς», σχολίασε ο Γ. Μπαλάφας, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις του ΣΥΝ.

Ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε ακόμη πως «η εξωτερική πολιτική της χώρας μας απαιτεί διαχρονική συνέπεια και συνέχεια, μακριά από εθνικιστικές κορόνες και νατοϊκούς σχεδιασμούς. Αυτό μεταφράζεται για μεν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε απόκρουση των τουρκικών προκλήσεων, επιδίωξη για ειρηνική επίλυση των διαφορών και υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, για δε την εκκρεμότητα με την ΠΓΔΜ, ονομασία αμοιβαία αποδεκτή, σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό».

ΛΑΟΣ: Οι προκλήσεις καλλιεργήθηκαν από τη ΝΔ

«Συμφωνούμε απολύτως με την κ. Μπακογιάννη ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι γεμάτο προκλήσεις. Με μία όμως διαφορά: Ότι οι προκλήσεις είναι δύσκολες και καλλιεργήθηκαν απ΄ την ίδια και τους υπολοίπους της κυβέρνησης της ΝΔ», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή