Ενημέρωση του πρωθυπουργού για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 13:50
UPD:14:39
AΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

A- A A+

Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Οπως είπε ο κ. Καλαφάτης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα πορίσματα και τις γνωμοδοτήσεις της αρμόδιας επιτροπής, η οποία συστάθηκε για να επιβλέψει και να οργανώσει τη διαδικασία μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, καθώς και για τη χωροθέτηση και δημιουργία ενός νέου διεθνούς συνεδριακού και εκθεσιακού φορέα.

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης έκανε λόγο για εγχείρημα ύψιστης διπλής σημασίας, καθώς, όπως εξήγησε, στον υπάρχοντα χώρο που τώρα λειτουργεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο που θα αναβαθμίσει ποιοτικά, περιβαλλοντικά και λειτουργικά την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ η δημιουργία και λειτουργία ενός νέου εκθεσιακού κέντρου θα δώσει μια νέα, σύγχρονη αναπτυξιακή δυναμική σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε ερώτηση για το που θα μετεγκατασταθεί η ΔΕΘ, ο κ. Καλαφάτης απάντησε ότι η Επιτροπή προενέκρινε δύο περιοχές στη Δυτική και τη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή