Νέα εκατέρωθεν πυρά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη Siemens

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 15:06
UPD:18:03
A- A A+

«Πρωτοφανή στα διεθνή δικαστικά χρονικά» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος την επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τους συνηγόρους Χριστοφοράκου, κάνοντας για μια ακόμη φορά λόγο για «τεράστια γκάφα» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και επαναλαμβάνοντας τα περί «συνομιλητή ενός υπόλογου κατηγορουμένου» εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, ο κ. Αντώναρος τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, για δικούς του λόγους, να γίνει συνομιλητής ενός υπόλογου κατηγορουμένου. «Ρωτήστε τον ίδιο και το κόμμα του, γιατί και τι προσδοκά από αυτό», επεσήμανε και χαρακτήρισε αστειότητες τα όσα λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατΆ εντολή του κ. Παπανδρέου.

Επανέλαβε δε: «γιατί το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ερωτήματα στον εν λόγω κατηγορούμενο, γιατί δεν δίνει βάση σε όσα είπε ο κ. Γείτονας. Μήπως δεν ήξερε από πριν τί απάντηση θα έπαιρνε από τους συνηγόρους του κ. Χριστοφοράκου και γιατί δεν ρωτάει και για τον κ. Τσουκάτο, που είναι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ;»

Υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, είτε φανερά, είτε υπογείως, της εξαπολύει επιθέσεις, ανάλογα με τις αποφάσεις της.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Αντώναρος επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα», διευκρινίζοντας ότι σκοπός των συναντήσεων του πρωθυπουργού με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη είναι το κυβερνητικό έργο και η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία δεν έχει καμία βάση», σημείωσε και υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου ότι όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό έχουν ορίζοντα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο και «αυτό δείχνει μεσομακροπρόθεσμη χάραξη πολιτικής, που αποδεικνύεται και στην πράξη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έργο».

Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, ο κ. Αντώναρος σχολίασε ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και ορίζει ότι μια κυβέρνηση εκλέγεται για διάστημα τετραετίας και το ΠΑΣΟΚ, αν επιμένει, κρίνεται από τους Έλληνες πολίτες γιΆ αυτή τη συμπεριφορά του.

«Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε. Δεν έχουμε διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Μας ενδιαφέρει το έργο μας», δήλωσε, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη θέση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος.

«Είναι διαστροφή και παραβίαση του Συντάγματος να προσπαθεί κανείς να προκαλέσει εκλογές, τη στιγμή που υπάρχει σύμπτωση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε προεκλογική περίοδο από το Σεπτέμβριο, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι την ευθύνη για αυτό που αποκαλείται προεκλογική περίοδος την έχει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση τέλος για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, απάντησε πως όλα αυτά έχουν απαντηθεί και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο.

ΠΑΣΟΚ: Λασπολογία και τεχνητή όξυνση από ΝΔ

«Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών», απάντησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Εμείς, όπως και στις Ευρωεκλογές, έτσι και τώρα, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας παρασύρουν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Κοιτάμε μπροστά και μας ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον της χώρας, μόνο το συμφέρον των πολιτών», τόνισε.

«Αστείο εφεύρημα» χαρακτήρισε τα περί συνομιλιών με υποδίκους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, «στην οποία είχε περιέλθει εδώ και καιρό γιατί άφησε τον κ. Χριστοφοράκο να φύγει. Bρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί υπήρξε αυτή η αναστολή της έκδοσης γύρω από την οποία είχε ετοιμαστεί επικοινωνιακή φιέστα για "επιστροφή με χειροπέδες" και βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει στα ίδια της τα στελέχη γιατί δεν "σήκωσε το γάντι", όπως το ΠΑΣΟΚ και να ζητήσει στοιχεία».

Κατηγόρησε τη ΝΔ πως «δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να σύρει όλο το πολιτικό σύστημα στο βούρκο, αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες δικών της στελεχών. Εμείς λέμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να είναι όμηρος, γι' αυτό και ζητάμε στοιχεία».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί συμμετοχής του στο ΔΣ του ΟΤΕ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επεσήμανε: «οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι: το δοκίμασαν στις ευρωεκλογές (και) δεν τους βγήκε, γιατί ήταν μια συζήτηση κενή περιεχομένου, το άκουσα και από τον κ. Ζαγορίτη για τον οποίο αντιλαμβάνομαι το αδιέξοδό του, καθώς είναι ο γραμματέας που οδήγησε στην ΝΔ στην μεγαλύτερη ήττα από το 1981.Ας λύσει τα προσωπικά του αδιέξοδα μόνος του και ας μην προσπαθεί να βρει αλλού σανίδα σωτηρίας».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια» τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ» να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο, εφόσον συμφωνεί με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξηγήσει στους πολίτες πως η χώρα θέλει αλλαγή πορείας και «θέλει από αυτούς να αποφασίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα, ή αν θα δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Ερωτηθείς για τις δημοσιευθείσες απόψεις του Λεωνίδα Κύρκου για συνεργασία ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ, αφού χαρακτήρισε τον κ. Κύρκο ως «εμβληματική μορφή της αριστεράς, με ιστορική διαδρομή που σεβόμαστε όλοι και με νηφαλιότητα λόγου», τόνισε: «είμαστε ανοιχτοί σε μια συζήτηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προγραμματικές συγκλίσεις και σε ενδεχόμενες συνεργασίες με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο».

«Χαιρόμαστε που υπάρχουν νηφάλιες φωνές στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που μιλούν στην ίδια κατεύθυνση. Δυστυχώς, ακόμη αυτές οι νηφάλιες φωνές δεν είναι πολλές και δεν κυριαρχούν στην ηγεσία κομμάτων», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι αναμένεται ανασχηματισμός, σημειώνοντας: «δεν διανοούμαστε ότι ο πρωθυπουργός αν δεν πάει σε εκλογές, που θα ήταν καλό, όπως έχουμε πει, θα συνεχίσει έτσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή