"As": Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 17:25
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Iñako Díaz-Guerra. Ο ρεπόρτερ της ισπανικής εφημερίδας «As» αναλύει στο gazzetta.gr τον τρόπο ανάπτυξης του τριφυλλιού ρίχνοντας πολύ μεγάλη ευθύνη στον Χενκ τεν Κάτε και το σύστημα που χρησιμοποίησε.

Ο Φορλάν ήταν εξαιρετικός και ο Αγουέρο πέτυχε ένα γκολ από το πουθενά αλλά και ο Χενκ τεν Κάτε ήταν σημαντικός για τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας προπονητής μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια καταστροφή. Είναι πέρα από τη φαντασία μου.

Χρησιμοποίησε, πέντε αμυντικούς, με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να είναι εκτός της φυσικής του θέσης, και με δύο «καθαρούς» μέσους κόντρα σε μια ομάδα που υποφέρει ότι έχει απέναντι της μια δυνατή μεσαία γραμμή.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν στον πάγκο και ο καταπληκτικός Γιώργος Καραγκούνης στην γωνία και πολύ μακριά από την μπάλα. Ανοησία.

Στην Ισπανία, οι άνθρωποι είχαν υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό μέρες πριν γίνει ο αγώνας και είμαι σίγουρος ότι μετά την χθεσινή εμφάνιση αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι κρίμα αυτό καθώς πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από ότι έδειξε.

Το διακρίναμε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Λέτο έπαιξε στα αριστερά και ο Καραγκούνης μπορούσε να δημιουργήσει από το κέντρο, όπως η υπέροχη πάσα στο γκολ του Σαλπιγγίδη.

Ο Κατσουράνης και ο Σισέ ήταν απογοητευτικοί αλλά πιστεύω ότι αν υπήρχε ένα πιο λογικό σύστημα θα ήταν μια χαρά. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα καθώς τον είδα πραγματικά στο τέλος της καριέρας του. Ο Τεν Κάτε δεν τον μεταχειρίστηκε καλά και φαινόταν πολύ αργός στο παιχνίδι.

Είναι άδικο να κρίνεις μια ομάδα όταν ο Αγουέρο και ο Φορλάν είναι σε καλή μέρα. Τα τελευταία χρόνια έχω δει πολύ πιο δυνατές ομάδες να καταστρέφονται ολοκληρωτικά από αυτούς τους δύο. Ρωτήστε την Μπαρτσελόνα πέρυσι για αυτό.

Για μένα, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απογοήτευση επειδή δεν νίκησε αλλά επειδή πραγματικά δεν προσπάθησε να νικήσει.

*Ο Iñako Díaz-Guerra είναι επικεφαλής του ρεπορτάζ της Ατλέτικο στην εφημερίδα «As» και θα αρθρογραφεί καθημερινά για το gazzetta.gr ενημερώνοντας για όλες τις εξελίξεις και τα τελευταία νέα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις