Ενόχληση ΗΠΑ για την απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 19:46
UPD:21/08/2009 16:14
A- A A+

Τη βαθύτατη ενόχληση των ΗΠΑ για την απόφαση της Σκωτίας να απελευθερώσει το Λίβυο Αμπντέλ Μπάσετ αλ-Μεγκράχι, υπεύθυνο για τη βόμβα σε αεροσκάφος της Παναμέρικαν το οποίο είχε συντριβεί στο Λόκερμπι http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/08/20/1704314.htm , εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

«Έχουμε ενημερώσει για την πάγια θέση μας τόσο την βρετανική κυβέρνηση όσο και τις αρχές της Σκωτίας ότι ο Μεγκράχι θα έπρεπε να εκτίσει όλη την ποινή του στη Σκωτία», ανέφερε η κ. Κλίντον σε ανακοίνωσή της.

«Σήμερα ξαναθυμόμαστε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 και εκφράζουμε τη μεγάλη μας συμπάθεια προς τις οικογένειες που ζουν καθημερινά με τον πόνο της απώλειας των αγαπημένων τους σε αυτό το φρικτό έγκλημα», προστίθεται στην ανακοίνωση της κ. Κλίντον.

«Λάθος» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης της Σκωτίας να αφήσει ελεύθερο το βομβιστή του Λόκερμπι και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ευχήθηκε να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ ο Φίλιπ Κρόουλι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Λιβύη να μην υποδεχτεί ως ήρωα τον Αμπτελμπασέτ Αλί Μοχάμεντ Αλ Μεγκράχι.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή