Πύρινη λαίλαπα στη Μαγούλα

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 21:29
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.20 σε δασική περιοχή στη Μαγούλα Αττικής (4 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας και 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά από την Μάνδρα), κοντά στο εργοστάσιο της «Τιτάν».

Επί τόπου επιχειρούν 30 οχήματα, 85 πυροσβέστες και 160 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένεται ενίσχυση των δυνάμεων.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 9.00 μ.μ. σε δασική έκταση στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου. Επί τόπου σπεύδουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, Χιονάτα Κεφαλονιάς και Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στον Αγ. Στέφανο και την περιοχή Αντιφιλίππων Ελευθερούπολης Καβάλας.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Δρέπανο Αχαΐας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 21/08/2009 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Λέσβου , Χίου , Σάμου, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής, Αθηνών, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κηθύρων) , Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Χανίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή