Σκόπια: Λύση που να διαφυλάσσει την ταυτότητα των «Μακεδόνων» πολιτών

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 09:42
A- A A+

«Η "Μακεδονία" παραμένει προσηλωμένη στην ενεργή συμμετοχή της στις συνομιλίες για το όνομα και αναμένουμε την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης η οποία θα διαφυλάξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των "Μακεδόνων" πολιτών», δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με τον Μάθιου Νίμιτς, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, πρέσβης Ζόραν Γιόλεφσκι.

Ο πρέσβης Γιόλεφσκι συναντήθηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη με τον Αμερικανό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, στον οποίο και επέδωσε τις παρατηρήσεις των Σκοπίων για την τελευταία τροποποιημένη δέσμη ιδεών που παρουσίασε στις δύο πλευρές ο κ. Νίμιτς.

«Στη σημερινή συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο του γ.γ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετέφερα τις θέσεις της "Μακεδονίας" αναφορικά με την τροποποιημένη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στα Σκόπια στις 7 Ιουλίου. Στη συνάντηση αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας με τρόπο που θα επιτρέψει τη συνέχεια του διαλόγου», δήλωσε στο ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, «Μάκφαξ», μετά τη συνάντηση ο κ. Γιόλεφσκι και πρόσθεσε:

«Η "Μακεδονία" παραμένει προσηλωμένη στην ενεργή συμμετοχή της στις συνομιλίες για το όνομα και αναμένουμε την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης η οποία θα διαφυλάξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των "Μακεδόνων" πολιτών και θα βασίζεται στις ευρωατλαντικές αξίες και στις αρχές της δημοκρατίας».

Όπως είπε, η ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και οι πολίτες της χώρας αναμένουν σύντομα να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Προχθές, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, παρουσίασε στον κ. Νίμιτς τις προτάσεις και παρατηρήσεις της Ελλάδας επί της τροποποιημένης δέσμης ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ, τις οποίες ο τελευταίος παρουσίασε στις αρχές του Ιουλίου στην επίσκεψή του σε Σκόπια και Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή