Βολές ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Προεδρική εκλογή - Siemens

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 14:47
UPD:14:48
A- A A+

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε ό,τι αφορά την Προεδρική εκλογή κάλεσε το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας πως με τον κορυφαίο θεσμό, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει.

Υπογράμμισε δε πως στη «συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων» η στάση του ΠΑΣΟΚ «καταγράφεται ως θεσμικό ολίσθημα και παραβίαση του Συντάγματος».

Σχολιάζοντας τη φράση «περσινά ξινά σταφύλια» που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα όσα δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την Προεδρική εκλογή, δήλωσε ότι του προκαλεί κατάπληξη.

«Τόσο γρήγορα προσπαθεί να πολλαπλασιάσει το χρόνο το ΠΑΣΟΚ και να απομακρυνθεί από αυτά που έλεγε μόλις χθες; Τι θέλει να πει; Μήπως, αυτή η προσπάθεια είναι κάποια ένδειξη μεταμέλειας για το πολύ βαρύ θεσμικό και συνταγματικό ατόπημα, στο οποίο προφανώς έχει αναγγείλει ότι θα υποπέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», διερωτήθηκε.

Σημείωσε επίσης πως το Σύνταγμα επιδιώκει συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλα τα άλλα που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ παραβιάζουν και το γράμμα και το πνεύμα και την πρόθεση του συνταγματικού νομοθέτη και δεν έχουν σχέση με αυτό που πρέπει να γίνει, δηλαδή με την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια.

«Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θέλουμε να μπει η χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Πως θα το πετύχουμε αυτό; Με την επικέντρωση στο έργο μας», πρόσθεσε

Σε ό,τι αφορά τα περί πρόωρων εκλογών στις 4 ή τις 11 Οκτωβρίου, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ τρέχει ασθμαίνοντας και το μόνο που βρίσκει να ψελλίσει είναι για εκλογές και αλλαγές».

Υπόθεση Siemens: Πολιτικά απερίσκεπτη η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

«Πολιτικά απερίσκεπτη και νομικά πρωτόγνωρη για τα διεθνή δικαστικά χρονικά» χαρακτήρισε εκ νέου την επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τους συνηγόρους Χριστοφοράκου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου πως «θέλει να γίνει και επίσημα συνομιλητής ενός κατηγορουμένου ο οποίος καταζητείται από τη χώρα μας».

Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε δε πως δεν θεωρεί καθόλου αστείο το θέμα που προέκυψε μετά την επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς του δικηγόρους του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

«Πολύ θλιβερή είναι αυτή, η πολιτικά απερίσκεπτη και νομικά πρωτόγνωρη για τα διεθνή δικαστικά χρονικά, πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, να θέλει σώνει και καλά, ο ίδιος προσωπικά αφού εκείνος πήρε την απόφαση, να γίνει και επίσημα και με τη βούλα του κόμματός του συνομιλητής ενός κατηγορουμένου ο οποίος καταζητείται από τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Αναρωτήθηκε δε μήπως αυτή η πρωτοβουλία έγινε γιατί έχει να κρύψει κάτι ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή