Εντείνεται η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 19:38
UPD:19:52
A- A A+

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων με αιχμή την υπόθεση Siemens και την προεδρική εκλογή.

«Πολιτικά απερίσκεπτη και νομικά πρωτόγνωρη για τα διεθνή δικαστικά χρονικά» χαρακτήρισε εκ νέου την επιστολή του ΠΑΣΟΚ προς τους συνηγόρους Χριστοφοράκου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου πως «θέλει να γίνει και επίσημα συνομιλητής ενός κατηγορουμένου ο οποίος καταζητείται από τη χώρα μας» http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/08/21/1704694.htm .

Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε ό,τι αφορά την Προεδρική εκλογή, τονίζοντας πως με τον κορυφαίο θεσμό, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει.

Υπογράμμισε δε πως στη «συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων» η στάση του ΠΑΣΟΚ «καταγράφεται ως θεσμικό ολίσθημα και παραβίαση του Συντάγματος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με άρθρο του για τη διαφάνεια και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κινήματος, τόνισε πως «η πολιτική ζωή του τόπου είναι σε ομηρία» και την ευθύνη «για τη σημερινή κατάντια» έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/08/21/1704665.htm .

Εξαπέλυσε δε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «όμηρο των συμφερόντων που τον κρατάνε στη θέση του» και «κατώτερο των περιστάσεων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για όλες τις υποθέσεις διαφθοράς η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής θεώρησαν ότι το κόστος της αποκάλυψης και της αλήθειας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της συγκάλυψης και την ατιμωρησίας.

«Η πολιτική μας ζωή δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε ομηρία. Η στιγμή για τις απαραίτητες ανατροπές στη χώρα μας έφτασε», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας όμως ότι απαιτείται η πολιτική βούληση, και στο σημείο αυτό κάνει λόγο για μία πλατιά συμμαχία, που θα ξεπερνά τα όρια των κομματικών επιλογών και που θα πει «φτάνει πια».

Βολές κατά των δύο μεγάλων κομμάτων εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη συγκάλυψη και τον αποπροσανατολισμό, αξιοποιούν το σκάνδαλο Siemens για να θέσουν τα κόμματα υπό τον έλεγχο του κράτους και των επιχειρήσεων, ενώ κοροϊδεύουν το λαό ότι τα κόμματα της αστικής εξουσίας είναι δυνατόν να ελέγχονται με δικούς τους θεσμούς. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το άρθρο του Γ. Παπανδρέου και από την προώθηση κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων», επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ούτε να το δεχθεί, ούτε να υποταχθεί. Δεν τους φοβόμαστε, δεν πρέπει και ο λαός να τους φοβηθεί. Τα μέτρα στρέφονται εναντίον του και πρέπει να οργανωθεί για να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής δεν θα πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Το ποτήρι ράγισε και ο κ. Καραμανλής λάκισε…», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή