ΠΑΣΟΚ: Απροθυμία της ΝΔ να λάμψει η αλήθεια για τη Siemens

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009 14:38
UPD:14:45
A- A A+

«Τεράστια ευθύνη» στην κυβέρνηση και σε τμήμα της Δικαιοσύνης «για την απροθυμία και αδυναμία τους να διαλευκάνουν επί τόσο μεγάλο διάστημα ένα κορυφαίο ζήτημα για το δημόσιο βίο της χώρας», αυτό της υπόθεσης Siemens, απέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία».

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «είναι απολύτως σαφές πως δεν επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση Siemens. Διαφορετικά, δεν θα είχε αρνηθεί τρεις φορές τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Ως επιβλέπουσα του έργου της Δικαιοσύνης, θα είχε ζητήσει μέτρα για την επιτάχυνση της υπόθεσης και για τη διασφάλιση της μη διαφυγής στο εξωτερικό κρίσιμων μαρτύρων και υπόπτων. Θα είχε -όπως έπραξε το ΠΑΣΟΚ- ζητήσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης των κομμάτων από τη Siemens».

«Η άρνηση παρουσίασης τεκμηρίων για τους ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αξιοπιστία των καταγγελιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ δηλητηριάζεται επί τόσο καιρό ο δημόσιος βίος της χώρας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν κινδυνεύει η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ από την φθορά που υφίσταται, ως μέρος του πολιτικού συστήματος και ως πρωταγωνιστής, από την υπόθεση της Siemens, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι «οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως παρά το νοσηρό κλίμα και τη γενικευμένη καχυποψία που πλανάται σε όλο το πολιτικό σύστημα, υπάρχει μια πολιτική δύναμη και ένας αρχηγός κόμματος -το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου- που θέλουν να λάμψει όλη η αλήθεια και να γυρίσουμε σελίδα».

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την τεράστια ποιοτική διαφορά στη δική μας στάση σε σχέση με τη ΝΔ. Γι αυτό, ο μικροκομματικός χειρισμός της στην υπόθεση Siemens δεν κατάφερε να ανακόψει τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ. Το αντίθετο -οι πολίτες αντιλαμβάνονται όλο και πιο έντονα την ανάγκη μιας ριζικής στροφής- και ξέρουν πως μια αυτό απαιτεί μια ισχυρή κυβέρνηση και ευρεία κοινωνική στήριξη», υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή