Με απειλές ανέκρινε υπόπτους τρομοκρατίας η CIA

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009 18:29
UPD:19:13
A- A A+

Πιστόλια και ηλεκτρικά τρυπάνια χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι πράκτορες της CIA στη διάρκεια των ανακρίσεων μελών της αλ Κάιντα.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη έκθεση ανώτερου αξιωματούχου της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, καθώς και τωρινούς και παλαιότερους Αμερικανούς αξιωματούχους, γράφει πως οι μέθοδοι αυτοί ανάκρισης χρησιμοποιήθηκαν στον Σαουδάραβα Αμπντ αλ Ραχίμ αλ Νασίρι.

Ο Σαουδάραβας ήταν ο βασικός ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Cole» στις 12 Οκτωβρίου του 2000 στην Υεμένη, από την οποία σκοτώθηκαν 17 Αμερικανοί και τραυματίστηκαν 50.

Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε το 2004, περιλαμβάνει νέα στοιχεία για τις μεθόδους ανάκρισης που χρησιμοποιήθηκαν για να υποχρεωθεί να μιλήσει ο Νασίρι, ο οποίος απειλήθηκε με θάνατο ή με σοβαρά τραύματα αν αρνιόταν να συνεργαστεί, αναφέρει η Post.

Πράκτορας της CIA έδειξε στον Νασίρι ένα πιστόλι αφήνοντας τον να πιστεύει ότι θα τον σκοτώσει, τονίζει η εφημερίδα που επικαλείται ανώνυμες πήγες.

Στη διάρκεια άλλης ανάκρισης, οι πράκτορες της CIA κρατούσαν κοντά στο σώμα του Νασίρι ένα ηλεκτρικό τρυπάνι που το άνοιγαν και το έκλειναν πολλές φορές, αναφέρεται ακόμη στην έκθεση σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή