Ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 12:50
A- A A+

Πρεμιέρα με ντέρμπι για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (21:15, Novasport 1). Νίκη-ρεβάνς θα ψάξουν οι «κιτρινόμαυροι», την ώρα που οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν την νίκη για την ψυχολογία και το βαθμολογικό κίνητρο.

Να ξορκίσει την κακή αγωνιστική της εικόνα θέλει η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στην μετά-Κυργιάκο εποχή, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να ανασυνταχθούν και να πάρουν ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο.

Ο κόσμος της Ένωσης δεν πείθεται από την απόδοση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, ζητά μεταγραφική ενίσχυση και μια ενδεχόμενη ήττα μπορεί να προκαλέσει αρκετούς τριγμούς στην ομάδα.

Η ομάδα του Σερβοέλληνα τεχνικού δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών και η σύνθεση της είναι σχεδόν... γνωστή. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Σάχα, δεξιά θα πάρει θέση ο Αραούχο, στα αριστερά θα επιστρέψει ο Καράμπελας, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν οι Ζεράλντο και Μαϊστόροβιτς. Στο κέντο θα παίξουν οι Μάκος, Γιαχάγια, πιο μπροστά τους θα είναι οι Μαντούκα και Λεονάρντο, ενώ στην επίθεση σίγουρη θέση έχει ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Για την δεύτερη θέση της επιθετικής γραμμής ερίζουν οι Τζιμπούρ και Σκόκο.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Σκόκο, Μάκος, Γκέντσογλου, Μαντούκα, Λεονάρντο, Καράμπελας, Κουτρομάνος, Ζεράλντο, Αραούχο, Ταχτσίδης, Παυλής, Χουανφράν, Μπλάνκο, Ιορντάκε, Μανωλάς, Τζιμπούρ, Γιαχάγια, Μαϊστόροβιτς, Λούκατς. Εκτός πλάνων τέθηκαν από χθες οι Καφές και Γεωργέας.

Από την άλλη, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να επιβεβαιώσει το... αυτονόητο. Πως είναι η πρωταθλήτρια ομάδα και όπως κάθε χρόνο θα παλέψει για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να συνεχίσουν τις έως τώρα θετικές τους εμφανίσεις και έχοντας μάλιστα απαλλαγεί από το ευρωπαϊκό άγχος, θα ψάξουν με μεγαλύτερη άνεση το τρίποντο.

Η ομάδα του Πειραιά θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Αβραάμ Παπαδόπουλου και Γκαλέτι, ενώ εκτός αποστολής είναι και οι τραυματίες Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Σημαντικές προσθήκες είναι αυτές των Ντουντού και Ραούλ Μπράβο, οι οποίοι ήταν αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Γεωργιανός τεχνικός φαίνεται πως δεν έχει καταλήξει ακόμη όσον αφορά δύο θέσεις της ενδεκάδας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, δεξιά θα βρεθεί ο Πάντος, αριστερά ο Μπράβο και στο κέντρο της άμυνας σίγουρα ο Μέλμπεργκ και ένας εκ των Ζεβλάκοφ ή Παπαδόπουλο. Στο κέντρο θα πάρει θέση ο Λεντέσμα και πιο μπροστά του θα παίξουν οι Μαρέσκα και Ντουντού. Στα δεξία θα παίξει ο Ζαϊρί, ενώ στα αριστερά θα βρεθεί ή ο Λεονάρντο ή ο Σοϊλέδης. Στην κορυφή θα αγωνιστεί όπως όλα δείχνουν ο Ντιόγκο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ρ. Μπράβο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Πάρντο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις