Πρόοδος στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 13:05
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ μπακ, συναντήθηκαν σήμερα Βορειοκορεάτες απεσταλμένοι στη Σεούλ για την τελετή της κηδείας του Νοτιοκορεάτη πρώην προέδρου Γκιμ Ντάε γιουνγκ, όπως μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Οι απεσταλμένοι του Βορειοκορεάτη ηγέτη Γκιμ Γιονγκ ιλ, που βρίσκονται στη Σεούλ από την Παρασκευή, συναντήθηκαν με το Λι περίπου στις 9 τοπική ώρα [03:00 ώρα Ελλάδας], όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, χωρίς ν' αναφέρει τις πηγές του.

«Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας μετέφερε ένα προφορικό μήνυμα του Γκιμ Γιονγκ ιλ σχετικά με την πρόοδο της συνεργασίας της Βόρειας και της Νότιας Κορέας», δήλωσε ο Λι Ντονγκ γκουάν, εκπρόσωπος του προέδρου Λι Μιουνγκ μπακ.

Η συνάντηση αποτελεί ακόμα μια ένδειξη πως η Βόρεια Κορέα «βγαίνει ξανά από το καβούκι της» μετά από την πυρηνική δοκιμή και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, που προκάλεσαν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την απομόνωση της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με δυτικούς πολιτικούς παρατηρητές.

Οι σχέσεις Πιονγκγιάνγκ-Σεούλ επιδεινώθηκαν ραγδαία αφότου ανέλαβε την προεδρία στη Νότια Κορέα ο Λι πριν 18 μήνες.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή