ΚΚΕ: Εμπορευματοποίηση των δασών και της γης

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:24
A- A A+

Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Τονίζει πως «η κατάσταση από την πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική ήταν και παραμένει επικίνδυνη και για τους δήμους της Αθήνας» και σημειώνει πως «η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά ανεπαρκείς και αδύναμες να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά».

Καλεί λοιπόν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τη Νομαρχία να εξασφαλιστεί με έκτακτα μέτρα όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Καλεί δε τους δήμους «άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να λάβουν μέτρα προστασίας και περιφρούρησης των εναπομείναντων δασών και ορεινών όγκων της Αττικής και των μεγάλων πάρκων της Αθήνας».

«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να συμβάλλουν στην περιφρούρησή τους», επισημαίνει.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «ο λαός πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που εμπορευματοποιεί τα δάση και τη γη, τα δάση θα βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε λογής κερδοσκόπων. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που ενισχύει και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι αδύναμες ή ανύπαρκτες οι υποδομές και τα μέσα για την προστασία των δασών, της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή