«Μάχη» σε Νέα Μάκρη και Νταού Πεντέλης

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 08:24
UPD:10:06

A- A A+

Στη Νέα Μάκρη εντοπίζεται σήμερα το κύριο μέτωπο της φωτιάς στην Αττική. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονταν στο Κάτω Σούλι στη Πάντειο Πολιτεία, στην Ανατολή Νέας Μάκρης και περιοχή Αύρας Μαραθώνα.

Νωρίς το πρωί ο δήμαρχος της Νέα Μάρκης, Ιορδάνης Λοΐζος απηύθυνε έκκληση για εναέρια βοήθεια, καθώς όπως είπε μιλώντας στην ΝΕΤ, δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση της φωτιάς από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους.

Τελικά, στην περιοχή έγιναν ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και το μέτωπο έδειξε να τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο λίγο μετά τις 08:00, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις.

Σε κίνδυνο εν τω μεταξύ βρίσκεται η Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης όπου επίσης υπάρχει αναζωπύρωση και δίνεται μάχη για να σωθεί η Μονή από τις φλόγες, όπως είπε ο δήμαρχος Πεντέλης.

Την ίδια ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα στον Κιθαιρώνα κινείται προς Βίλια και Πόρτο Γερμενό.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από τις 06.17 το πρωί επιχειρούν στην Αττική για την κατάσβεση των πυρκαγιών 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ (9 ελληνικά, 2 ιταλικά και 1 γαλλικό). Επίσης από τις 06.11 επιχειρούν δύο Καναντέρ στο Πόρτο Γερμενό, ενώ άλλα δύο επιχειρούν στην Κάρυστο όπου μαίνονται οι φωτιές στις περιοχές Μετόχι και Αετός.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται στη Ζάκυνθο οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Στην Αχαΐα υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην περιοχή της ¶νω Καλλιθέας και σε ύφεση αυτή στο Ελαιοχώρι. Επίσης σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Σκύρο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή