Οι φλόγες ζώνουν Πικέρμι και Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 10:50
UPD:11:00

A- A A+

Δυσκολεύει η κατάσταση σε Πικέρμι και Νταού Πεντέλης, όπου οι φλόγες έχουν ζώσει την Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

Στο Πικέρμι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τα πρώτα σπίτια. Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Νέας Μάκρης, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες.

Κοντά στα πρώτα σπίτια είναι η πυρκαγιά και στο Πόρτο Γερμενό, με τους κατοίκους να απευθύνουν έκκληση για συνδρομή από εναέρια μέσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται στη Ζάκυνθο οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Στην Αχαΐα υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην περιοχή της ¶νω Καλλιθέας και σε ύφεση αυτή στο Ελαιοχώρι. Επίσης σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Σκύρο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από τις 06.17 το πρωί επιχειρούν στην Αττική για την κατάσβεση των πυρκαγιών 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ (9 ελληνικά, 2 ιταλικά και 1 γαλλικό). Επίσης από τις 06.11 επιχειρούν δύο Καναντέρ στο Πόρτο Γερμενό, ενώ άλλα δύο επιχειρούν στην Κάρυστο όπου μαίνονται οι φωτιές στις περιοχές Μετόχι και Αετός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή