Ισχυρά πύρινα μέτωπα σε Πικέρμι, Πόρτο Γερμενό και Κάρυστο

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 15:26
UPD:16:48

A- A A+

Συνεχώς μειούμενη είναι η ένταση των πύρινων μετώπων στη βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων να επικεντρώνονται στην περιοχή Διώνη προς Πικέρμι, όπου η φωτιά απείλησε νωρίτερα σπίτια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις διέκοψαν τη διέλευση των οχημάτων από τη λεωφόρο Μαραθώνος, προκειμένου να αποφευχθούν εγκλωβισμοί τους, ενώ λίγο νωρίτερα στην περιοχή εγκλωβίστηκε από τους καπνούς και τις φλόγες και καταστράφηκε ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου Πικερμίου.

Νωρίτερα, το μέτωπο της πυρκαγιάς από το Νταού Πεντέλης, κατευθυνόμενο προς τα νότια, απείλησε την Καλλιτεχνούπολη, την καταστροφή της οποίας απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις- και στη κατέβηκε στον οικισμό Βιώνη του Πικερμίου κατακαίγοντας μεγάλες δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις και προξενώντας μεγάλες καταστροφές σε πευκοδάσος.

Επίσης, νωρίς το πρωί αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ανατολή της Νέας Μάκρης, θέτοντας σε κίνδυνο τη Μονή Εφραίμ, η οποία εκκενώθηκε και τελικά διασώθηκε, ενώ κατακάηκε μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Ισχυρά πύρινα μέτωπα εντοπίζονται αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αττική, στο Πόρτο Γερμενό, οι κάτοικοι του οποίου προωθήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές στα Βίλια, και στην Εύβοια, στις περιοχές Μετόχι και Αετός Καρύστου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν και σήμερα ισχυροί άνεμοι, οι οποίο προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά μαίνεται στο Πόρτο Γερμενό, ξεκίνησε από την περιοχή του Κιθαιρώνα, απ’ όπου οι άνεμοι προώθησαν το πύρινο μέτωπο. Λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν κατέστη δυνατό να επιχειρήσουν αρχικά τα αεροσκάφη, παρά μόνο ελικόπτερα.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος επτά ελικόπτερα, ενώ από τις 13.00, καθώς οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη τύπου CL 415. Τα εναέρια μέσα συνδράμουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή αριθμούν 25 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο και 60 υλοτόμους και αυξάνονται συνεχώς.

Στη μάχη της πυρόσβεσης στην Κάρυστο συμμετέχουν 11 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 16 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, 132 πυροσβεστικά οχήματα, 469 πυροσβέστες και 300 άνδρες του στρατού.

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας προσγειώθηκαν αργά το μεσημέρι, άλλα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ προερχόμενα από τη Γαλλία και ένα ακόμη, προερχόμενο από την Τουρκία.

Μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.20 σήμερα, στην περιοχή Καμαρωτή του Δήμου Ιωνίας, στη Χίο, στην οποία επιχειρούν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 8 άτομα πεζοπόρο και 2 Ε/Π.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό, στη Ζάκυνθο, όπου πριν από λίγο εκδηλώθηκε μία νέα φωτιά, στην περιοχή Μέγα Αμπέλι, στο Δήμο Αρτεμισίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή