Μαίνεται η πυρκαγιά σε Κιθαιρώνα και Κάρυστο

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη Β.Α. Αττική
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 17:52
UPD:20:24

A- A A+

Καλύτερη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στη βορειοανατολική Αττική, με την πυρκαγιά στο Πικέρμι να βρίσκεται σε ύφεση.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γ. Καπάκης, όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή σε πλήρη ανάπτυξη, διότι ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Αντίθετα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Κιθαιρώνα, χωρίς ωστόσο, να κινδυνεύει ο οικισμός στο Πόρτο Γερμενό. Οι ισχυροί άνεμοι που συνεχίζουν να πνέουν επέτρεψαν μόνο στα ελικόπτερα να επιχειρήσουν.

«Η φωτιά έχει πλέον καθηλωθεί. Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις», δήλωσε ο δήμαρχος Βιλίων, Παναγιώτης Ρούσσης.

NAFTEMPORIKI.GR

Επεσήμανε δε, ότι «τις προηγούμενες ημέρες δεν έφθασαν εγκαίρως οι εναέριες δυνάμεις, με αποτέλεσμα η φωτιά να φθάσει την τρίτη ημέρα από τη Βοιωτία στο Πόρτο Γερμενό».

Ισχυρά τα πύρινα μέτωπα στην Κάρυστο στις περιοχές Μετόχι και Αετός. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Κανάλια στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό Ζακύνθου, ενώ μια νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μέγα Αμπέλι στο Δήμο Αρτεμισίου. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καμαρωτή του δήμου Ιωνίας στη Χίο.

Την πυροσβεστική συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με 100 στρατιώτες και 2 σκαπτικά μηχανήματα, 60 υλοτόμοι και οι ΟΤΑ με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα.

Στη διάθεση των αρχών είναι και τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία, εκ των οποίων το ένα χρηματοδοτείται από το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και ένα τουρκικό.

Αύριο αναμένονται δύο αεροσκάφη από την Ισπανία, η δε Κύπρος αποστέλλει 100 άτομα επιπλέον, με 6 οχήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στη χώρα μας με αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή