Πρόσθετη πυροσβεστική βοήθεια από Κύπρο

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 18:20
A- A A+

Πρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης αποστέλλει η Κύπρος στην Ελλάδα, με τρία μεταγωγικά αεροπλάνα C-130 της ελληνικής αεροπορίας που έφθασαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

«Η προσπάθειά μας είναι να στείλουμε γύρω στους 90 πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες ή ειδικούς εθελοντές μαζί με τα οχήματά τους για να συνδράμουν στις προσπάθειες που γίνονται ήδη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί να στηρίξει με όσες δυνάμεις έχει στη διάθεσή της, αλλά και με εθελοντικές δυνάμεις, τις προσπάθειες που καταβάλλονται να περιοριστεί η πυρκαγιά και οι ζημιές σε περιουσίες και στο περιβάλλον.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει συχνή επικοινωνία με όλα τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, δίνεται η ευκαιρία στο υπουργείο, σε συνεργασία με την Ελλάδα, να θέσει για άλλη μια φορά επιτακτικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ανάγκη ανάπτυξης περισσότερων δυνάμεων για υποδομή και συντονισμό.

Πρόσθεσε ότι το προηγούμενο εξάμηνο η Κύπρος πρότεινε στην ΕΕ τη δημιουργία δύο επιχειρησιακών κέντρων, ένα για τη Νότιο και ένα για την Κεντρική και Βόρειο Ευρώπη, λόγω των διαφορετικών φυσικών καταστροφών που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές. Χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το γεγονός, ότι πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ ανταποκρίθηκαν άμεσα, αποστέλλοντας βοήθεια στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε τέλος ότι με πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του θα επισκεφθεί την Ιταλία για να υπογράψει διμερή συμφωνία που θα αφορά στη συνεργασία, το συντονισμό των δυνάμεων, τη μεταφορά εμπειριών και την εκπαίδευση για ζητήματα της πολιτικής προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή