Βαλβέρδε: «Ήθελα να μείνω»

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 18:34
A- A A+

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφυγε από τον Ολυμπιακό κατακτώντας το νταμπλ και ο Ισπανός τεχνικός παραχώησε συνέντευξη στο «Don Balon» και αναφέρθηκε στη περσινή χρονιά, για το τι του λείπει από την Ελλάδα, για τον Ολυμπιακό, και τον Νικοπολίδη. Ο νυν τεχνικός της Βιγιαρεάλ μίλησε και για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, που είναι το «κίτρινο υποβρύχιο».

«Η Βιγιαρεάλ αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου, αν και είχα αποφασίσει να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. ¶ργησα να το αποκαλύψω κι αυτό στοίχισε την επέκταση της συνεργασίας. Οι διαπραγματεύσεις τερματίστηκαν αλλά με τον πρόεδρο δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Αρχικά είχα αποφασίσει να παραμείνω μόνο την περσινή σεζόν. Αλλά στο τέλος άλλαξα γνώμη. Όταν λοιπόν αποφάσισα εγώ να παραμείνω για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα είχαν αλλάξει γνώμη στον Ολυμπιακό» δήλωσε αρχικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Η χρονιά ήταν καλή. Διέθετα μια ομάδα συνηθισμένη να νικά και αυτό με βοήθησε πολύ. Σε κάποιο χρονικό διάστημα αποδώσαμε καλά και αυτό άρεσε στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό. Η διαφορά μεταξύ των κορυφαίων και των τελευταίων ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Ο Ολυμπιακός κατέβαλλε μια καλή προσπάθεια και καταφέραμε να κατακτήσουμε τίτλους και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς».

Από τους παίκτες που εκτίμησε περισσότερο ήταν ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ελλάδας, Αντώνης Νικοπολίδης. «Με τον Νικοπολίδη είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Είναι ένας μυθικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό. Ήταν ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας στον θρίαμβο του 2004. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας, που γνωρίζει επακριβώς σε ποιο κλαμπ αγωνίζεται και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να εκπληρώσει τους στόχους του»

Τι λείπει όμως στον Ερνέστο Βαλβέρδε από την Ελλάδα; «Μου λείπουν οι φίλοι, ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, το φαγητό όπως η χωριάτικη σαλάτα, τα νησιά και το Αιγαίο Πέλαγος. Το κυκλοφοριακό χάος πάντως δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει» είπε χαριτολογώντας για να συνεχίσει: «Παλιότερα πήγαινα σε πολλές συναυλίες. Πλέον όχι! Στην Ελλάδα όμως, βρέθηκα στα μπουζούκια για να γιορτάσουμε τον τίτλο και τραγουδούσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή (σ.σ. Αντώνης Ρέμος)».

Στο τέλος της συνέντευξης του στο «Don Balon», ο Ισπανός ανέφερε: «Μελέτησα την Ελληνική μυθολογία. Ο Δίας είναι ο θεός της τελειότητας, αλλά μου άρεσε η Αθηνά, μια και διέμενα στην… Αθήνα! Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο εκεί, μπορώ να πω ότι είναι μια χαοτική πόλη. Στο Μπιλμπάο για παράδειγμα όλα ήταν σε τάξη. Μέτα από ένα χρόνο το Μπιλμπάο μου αρέσει πολύ περισσότερο».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις