Υποχωρούν τα πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κάρυστο
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 21:50
UPD:22:10
NAFTEMPORIKI.GR

A- A A+

Πιο ήρεμη φαίνεται πως θα είναι η αποψινή νύχτα στο πεδίο των πύρινων μετώπων.

Καλή είναι η εικόνα στη βορειοανατολική Αττική, καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν σημαντικά ενεργά μέτωπα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γ. Καπάκης, όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή σε πλήρη ανάπτυξη, διότι ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί.

Ελεγχόμενη φαίνεται πως είναι η κατάσταση και στην περιοχή του Κιθαιρώνα, όπου νωρίτερα το μέτωπο απομακρύνθηκε από τον οικισμό του Πόρτο Γερμενού, έχοντας απειλήσει, ωστόσο, τα πρώτα σπίτια.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 33 οχήματα με 95 πυροσβέστες, 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, 60 υλοτόμοι, 15 υδροφόρες των ΟΤΑ και δύο σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού.

Μαίνεται, ωστόσο, η πυρκαγιά στην Κάρυστο, όπου το μέτωπο ξαναγύρισε στην περιοχή του Πλατανιστού και καίει κορυφογραμμή του όρους Όχη.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στη Ζάκυνθο, υπάρχει, ωστόσο, ανοικτό μέτωπο σε δύσβατο σημείο δυτικά των Βολιμών.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα θέση Κανάλια στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καμαρωτή του δήμου Ιωνίας στη Χίο.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο του καιρού, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται απόψε και αύριο εξασθένιση των ανέμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή