Ξαναμετρώντας πληγές

Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 11:47
UPD:16:47
A- A A+

Συνολικά 213.000 στρέμματα αποτεφρώθηκαν κατά τις πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες προκάλεσαν σοβαρό πλήγμα στην χλωρίδα, την πανίδα και τις περιουσίες κατοίκων της περιοχής.

Οι τελευταίες φλόγες που κατέκαιγαν το βουνό βόρεια της Καρύστου έσβησαν με τη συμβολή των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν με την ανατολή του ηλίου.

Στην Κάρυστο δεν υπάρχουν πια ενεργά μέτωπα, ωστόσο σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά στον Κυθαιρώνα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Οι κάτοικοι του Πόρτο Γερμενού επέστρεψαν ήδη χθες το βράδυ στα σπίτια τους, από τα οποία είχαν απομακρυνθεί από το μεσημέρι.

Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή της καταστροφής από κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και των πληγέντων δήμων.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η Κυβερνητική Επιτροπή ώστε μετά την αποτίμηση της καταστροφής να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.

Από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων από την πυρκαγιά κατοικιών (εντός σχεδίου) υποβάλλουν αιτήσεις στους ΟΤΑ της περιοχής τους για χορήγηση συνδρομής στεγαστικής αποκατάστασης προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες ενώ ο ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές στις καλλιέργειες για την αποζημίωση των αγροτών.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στα οδικά δίκτυα των περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίες πλήγησαν από τις φωτιές. Το πρωί παρέμεναν σε ισχύ οι εκτροπές της κυκλοφορίας στη Λ. Διονύσου στη διασταύρωση Αγ. Πέτρου και Λ. Μαραθώνος στη διασταύρωση με Λ. Διονύσου

Ωστόσο,για λόγους ασφάλειας,συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του 22ου χλμ (Τελεφερίκ) προς το Καζίνο.

Κανονικά στην κυκλοφορία δόθηκαν και τα παρακάτω σημεία:

• Επαρχιακή οδό Βιλίων-Πόρτο Γερμενό στο ύψος της δ/σης προς Ψάθα

• Στην οδό Αναστάσεως Παπάγου προς νεκροταφείο Χολαργού, Υμηττός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή