«Ο Μλάντιτς θα συλληφθεί μέχρι το τέλος του χρόνου»

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 12:01
A- A A+

Την πεποίθηση ότι ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς θα συλληφθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, εξέφρασε ο Σέρβος εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς, σημειώνοντας πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του σημειώνουν πρόοδο.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vecernje Novosti για το ενδεχόμενο σύλληψης του Μλάντιτς, ο Βούκτσεβιτς είπε: «Πιστεύουμε πως θα γίνει. Δουλεύουμε με επιμονή για να πετύχουμε τον σκοπό μας, να εντοπίσουμε και να συλλάβουμε τον Ράτκο Μλάντιτς και τον Γκόραν Χάντζιτς».

Ο Μλάντιτς κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

Ο Χάντζιτς, πρώην αξιωματούχος των Σέρβων της Κροατίας, καταζητείται επίσης από το δικαστήριο με τις ίδιες κατηγορίες.

«Υπάρχει πολιτική βούληση και καλή συνεργασία όλων των κρατικών υπηρεσιών και οργάνων που εμπλέκονται στις έρευνες», επισήμανε ο Βούκτσεβιτς και κατέληξε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε ημέρα που περνάει και ο Μλάντιτς παραμένει ελεύθερος είναι μεγάλη απώλεια για τη Σερβία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή