«Μη αναστρέψιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου»

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 12:14
A- A A+

«Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μη αναστρέψιμη», δήλωσε ο νεοδιορισθείς πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Κρίστοφερ Ντελ, τονίζοντας ότι η πολιτική της χώρας του απέναντι στο ζήτημα του Κοσόβου δεν έχει αλλάξει.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Πρίστινα υπογράμμισε ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στο Κόσοβο είναι «απλή και αναμφισβήτητη».

«Πρώτα απ' όλα, η ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Κοσόβου είναι ανέκκλητη και η αμερικανική υποστήριξη στο Κόσοβο αμετάκλητη. Δεύτερον, παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο της εγκαθίδρυσης ενός δημοκρατικού, πολυεθνοτικού, ανεκτικού και επιτυχημένου κράτους, προσηλωμένου στις αρχές του Δικαίου, που θα καταστεί ισότιμο μέλος των ευρωατλαντικών δομών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντελ.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη θητεία του κ. Ντελ στο Κόσοβο, την τελευταία δεκαετία. Διετέλεσε, επίσης, επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου των ΗΠΑ στην Πρίστινα, από το 2000 έως το 2001.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή