ΚΚΕ: Η μόρφωση των παιδιών κάθε χρόνο «κατεβαίνει» χαμηλότερα

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 14:02
UPD:14:03
A- A A+

Για «εμπορευματοποίηση και ταξικό ξεδιάλεγμα» στην εκπαίδευση έκανε λόγο το ΚΚΕ με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τονίζοντας πως «είτε ψηλά, είτε χαμηλά διαμορφώνονται οι βάσεις ο λαός γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η μόρφωση των παιδιών του κάθε χρόνο ''κατεβαίνει'' χαμηλότερα».

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαδοχικών αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «οι χιλιάδες νέοι που ''απορρίφθηκαν'' θα οδηγηθούν, και από το αδιέξοδο της ανυπαρξίας δημόσιων δωρεάν δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, να γίνουν πελατεία των σχολαρχών και των ψευτοκολεγίων, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση και η Ε.Ε τα νομιμοποιούν με το δήθεν κύρος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

«Οι περισσότεροι νέοι, που σήμερα εισάγονται στην ανώτατη εκπαίδευση, θα βρεθούν σε τμήματα προθάλαμους της ελαστικής απασχόλησης και ανεργίας και οι οικογένειες τους θα ακριβοπληρώσουν την ανυπαρξία υποδομών στέγασης και σίτισης», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, επισημαίνει πως «δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της παιδείας, αφού εντάσσεται στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και στις ανάγκες αναπαραγωγής και κερδοφορίας του. Το εξεταστικό δεν είναι παρά μόνον ο καπνός από την πολιτική που κατακαίει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων, προπάντων εκείνων που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα».

Καλεί τέλος «τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους νέους, το λαό να διεκδικήσουν με την πάλη τους αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, να αντιπαλέψουν την ευρωπαϊκή οδηγία για την αναγνώριση των ΚΕΣ, να διεκδικήσουν την δημιουργία δημόσιων δωρεάν επαγγελματικών σχολών, δουλειά με πλήρη δικαιώματα μετά το τέλος των σπουδών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή