Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου οι πυρκαγιές

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 16:11
A- A A+

Συνήλθε σήμερα στην πρώτη συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, οι συνοδικοί ιεράρχες ενημερώθηκαν λεπτομερώς από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος επισκέφθηκε όλες τις πληγείσες, από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, για τα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Ο κ. Ιερώνυμος γνωστοποίησε επίσης πως ήρθε σε άμεση επαφή με τους αρμοδίους παράγοντες της Πολιτείας, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και έθεσε στη διάθεσή τους τις υποδομές της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ανακούφιση των πυρόπληκτων και ιδιαίτερα την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».

Συγκεκριμένα διετέθησαν, το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, στο οποίο διαμένουν 60 δασοπυροσβέστες από την Κύπρο, το Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στην Αλίαρτο Βοιωτίας, με δυνατότητα φιλοξενίας 100 προσώπων, ενώ προσεφέρθησαν 1000 μερίδες φαγητού και νερού σε πυροσβέστες, άνδρες του στρατού και εθελοντές.

Επίσης στον Ξενώνα «ΜΕΡΙΜΝΑ Ι» της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», φιλοξενούνται 28 παιδιά με τους συνοδούς τους, από το Αναρρωτήριο Πεντέλης, καθώς και έξι κατάκοιτοι γέροντες από Γηροκομείο της Πεντέλης.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι Συνοδικοί Ιεράρχες εξέφρασαν τη θλίψη τους και διαβεβαίωσαν για την «καρδιακή προσευχή τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους πληγέντες».

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, να συνεργασθεί με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως και Τροφίμων και Περιφερείας Αττικής, για τη συμμετοχή της Εκκλησίας στα προγράμματα της αναδάσωσης των περιοχών που επλήγησαν.

Επιπλέον, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει προγραμματίσει ειδικές εκπομπές, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των ακροατών του για τη συνεισφορά τους σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή