ΠΑΣΟΚ: Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της ΝΔ για τις πυρκαγιές

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 18:21
A- A A+

Για «βαρύτατες πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Από τον πρωθυπουργό αναμένουμε να ακούσουμε τα αυτονόητα για αποζημιώσεις και αναδάσωση, αλλά από εκεί και πέρα ο κ. Κ. Καραμανλής δεν έχει καμία αξιοπιστία για να πει ότι δεν θα ξαναδούμε αυτά που είδαμε», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «αντί για απαντήσεις, ακούσαμε τον πρωθυπουργό να λέει στους πυροσβέστες να γυρίσουν τις πλάτες σε αυτούς που επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για καλά οργανωμένο συντονισμό».

Υπενθύμισε δε το 2004 υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ «υποκλίνονταν μπροστά στο έργο που είχε συντελεστεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και μιλούσαν για ελληνικό μοντέλο κατάσβεσης πυρκαγιών» και διερωτήθηκε: «τί συνέβη έκτοτε και πού είναι το πόρισμα για τις πυρκαγιές του 2007».

Παράλληλα, πρόσθεσε μια σειρά ερωτήματα για το αν έγιναν κινήσεις για το πρόβλημα στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, αν βελτιώθηκε η εκπαίδευση καθώς και τα οχήματα και τα μηχανήματα, αν χρησιμοποιήθηκαν τώρα οι εθελοντές, αν έγινε σωστή ενημέρωση του πληθυσμού, αν αξιοποιήθηκαν τα χρήματα της ΕΕ και αν πραγματοποιήθηκε αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για να μην υπάρχουν καταπατήσεις.

«Θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε για την "επόμενη μέρα"», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ήδη το εξαιρετικά κακό προηγούμενο του 2007 και μια κυβέρνηση που στέλνει λάθος μηνύματα που ευνοούν την καταπάτηση εδαφών».

Αναφερόμενος στις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «κάνει αποτίμηση της κατάστασης και θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της Αττικής», αναφέροντας επίσης ότι η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, τη σύσταση ευρωπαϊκής ομάδας ταχείας επέμβασης και έλευση αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την εκτίμηση της κατάστασης.

«Η συζήτηση μόλις αρχίζει και θα καταλογιστούν ευθύνες, γιατί έτσι πρέπει να γίνει σε μια οργανωμένη πολιτεία», τόνισε.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητεί παραιτήσεις υπουργών απάντησε ότι «εδώ που έχουμε φθάσει είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή πορείας.

Κληθείς να σχολιάσει αν το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγή πορείας» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και τότε την λύση δίνει ο λαός».

«Έχουμε πει, αναφερόμενοι σε άλλα θέματα και κυρίως στην οικονομία, ότι κάθε μέρα με αυτή την κυβέρνηση είναι μιά μέρα χαμένη για τη χώρα, τα δε τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πόσο αλήθεια είναι αυτό. Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή