Την οδύνη του για τις πυρκαγιές εξέφρασε ο Δ. Σιούφας

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 18:28
REUTERS /ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

A- A A+

Την οδύνη του για την τεράστια καταστροφή, που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Β΄ Σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.

«Αντιμετωπίσαμε, τις ημέρες αυτές, μια πολύ μεγάλη, μια συγκλονιστική δοκιμασία. Λυπούμαστε για τις περιουσίες που χάθηκαν και συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας, στις οικογένειες, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Λυπούμαστε για το τεράστιο οικολογικό πλήγμα, για την απώλεια ενός σπουδαίου πνεύμονα ζωής και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την αναγέννησή του. Δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε να αλλοτριωθεί ούτε μια σπιθαμή δάσους», τόνισε ο κ. Σιούφας.

Παράλληλα, εξήρε το έργο όλων όσων συμμετείχαν «στην άνιση μάχη απέναντι στη λαίλαπα της φωτιάς, σε όλα τα πύρινα μέτωπα. Σε όλους όσοι επέδειξαν αυτοθυσία και αυταπάρνηση για να σώσουν ζωές, να προστατεύσουν περιουσίες, να υπερασπιστούν το φυσικό μας περιβάλλον».

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από τη Βουλή των Ελλήνων στους Αεροπόρους, στους Πυροσβέστες, στις Στρατιωτικές Μονάδες, στην Αστυνομία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Εθελοντές, που μετείχαν στη μεγάλη προσπάθεια, ξεπερνώντας τις αντοχές και τις δυνάμεις τους. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε για όλα όσα έκαναν. Αλλά και για το παράδειγμα της προσφοράς, το παράδειγμα πατριωτισμού που έδωσαν σΆ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας μετέφερε τη συμπαράσταση του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μ. Καρογιάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή