Συζήτηση για τις πυρκαγιές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 19:21
UPD:19:22
A- A A+

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και την οργάνωση συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική πρότεινε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ με παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Χρήστος Παπουτσής.

«Θα ήθελα εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επισημάνω την ανάγκη για μια ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τους χειρισμούς που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, η πολιτεία, οι πολιτικοί φορείς, οι φορείς της Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις τραγικές συνέπειες τις οποίες ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες και στις οποίες αναφερθήκατε μόλις προηγουμένως, από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική», σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

«Επιπλέον, επειδή θεωρούμε ότι η Βουλή χρειάζεται ουσιαστική ενημέρωση, επειδή θεωρούμε ότι η αγανάκτηση, η οργή, ο φόβος έχουν φωλιάσει στην ψυχή των ανθρώπων, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του επόμενους μήνες με σημαντικότατες επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας και στον προϋπολογισμό της χώρας, για το λόγο αυτό θέλω κύριε Πρόεδρε να θέσω υπόψη σας την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκειμένου να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής και να οργανωθεί μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων με την παρουσία του Πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπουτσής διευκρίνισε ότι με αυτόν τον τρόπο «όλα τα πολιτικά κόμματα με υπεύθυνο τρόπο να τοποθετηθούμε και να δεσμευτούμε για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, για τη λήψη μέτρων τέτοιων που θα προστατέψουν στο μέλλον την όποια ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι, ο κόσμος φοβάται, ανησυχεί πολύ ότι οικοπεδοφάγοι καιροφυλακτούν και είναι έτοιμοι να επωφεληθούν από τις ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «επειδή το θέμα είναι ευρύτερο, επειδή ουσιαστικά αφορά πολιτικούς σχεδιασμούς, επειδή αφορά κυβερνητικές αποφάσεις και στο τέλος της συζήτησης αφορά πολιτική ευθύνη, γιΆ αυτό το λόγο ζητούμε τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων. Και γιΆ αυτό το λόγο ζητούμε τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή