ΚΚΕ: «Οχι» στην επανάπαυση από τις εξαγγελίες για τις φωτιές

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 12:09
A- A A+

«Ο λαός της Αττικής όχι μόνο δεν πρέπει να επαναπαυτεί από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ αλλά άμεσα να αναλάβει ο ίδιος αποφασιστική και οργανωμένη δράση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των πυρκαγιών και να αποτραπούν οι αιτίες που τις προκαλούν».

Τα παραπάνω αναφέρει το ΚΚΕ με αφορμή τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση και προσθέτει ότι «ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι από την υλοποίηση αυτών των μέτρων οι μόνοι ωφελημένοι είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκεντρώνουν τη γη σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών και που εποφθαλμιούν καμένες δασικές εκτάσεις».

Το ΚΚΕ «παιτεί την πλήρη και ουσιαστική κάλυψη των ζημιών που αφορά τις λαϊκές οικογένειες στην Αττική, την Κάρυστο και αλλού».

Τα άμεσα μέτρα που το ΚΚΕ προτείνει και διεκδικεί είναι:

α. Πλήρης και ουσιαστική καταγραφή της καταστροφής των καμένων εκτάσεων και οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων. Καμία αλλαγή στη χρήση γης.

β. ¶μεσα μέτρα για την προστασία των καμένων δασών από τη διάβρωση και τεχνικά έργα περιορισμού των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες.

γ. Ολική αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια των λαϊκών οικογενειών και τις αγροτικές υποδομές. Αποζημίωση για το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο.

δ. Ετήσια απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις, πάγωμα της πληρωμής των δανείων.

ε. Λεπτομερής, δεσμευτικός σχεδιασμός αναδάσωσης.

στ. Δωρεάν στέγαση των πληγέντων που έχουν ανάγκη στις κοντινότερες ξενοδοχειακές μονάδες.

ζ. ¶μεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στην πυροσβεστική και δασική υπηρεσία και στο ΕΣΥ, προσωπικό μόνιμο και όχι εποχικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή