Λέτο: Στόχος μας το πρωτάθλημα

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 12:29
UPD:12:30
A- A A+

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός αλλά πλέον η ζωή συνεχίζεται. Οι Σεμπάστιαν Λέτο και Ζιλμπέρτο Σίλβα μίλησαν στο Goal.com για το παιχνίδι της Μαδρίτης, ενώ αμφότεροι έθεσαν ως στόχο της ομάδας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τη δική του εικόνα για την ήττα από την Ατλέτικο εξήγησε ο Σεμπάστιαν Λέτο, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα: "Αρχίσαμε καλά και είχαμε τις πρώτες ευκαιρίες, είναι η αλήθεια, αλλά όταν ήρθε το πρώτο γκολ χάσαμε την συγκέντρωσή μας, παρόλο που πιστεύαμε στην ανατροπή. Το γεγονός μάλιστα πως ήρθε γρήγορα μας σκότωσε.

Το σχέδιο μας ήταν να παίξουμε ήρεμα τα πρώτα λεπτά για να "κοιμήσουμε" την Ατλέτικο και όπως θα περνούσε ο χρόνος να χτυπήσουμε στις ευκαιρίες που θα μας δύνονταν. Μετά θα αγχώναμε εμείς την Ατλέτικο. Αυτό ήταν μια ιδέα, αλλά κατέρρευσε σαν σχέδιο μόλις η Ατλέτικο σκόραρε."

Ακόμη, φάνηκε πως τον στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ: "Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη, γιατί αυτός ο σύλλογος είναι συνηθισμένος στο να παίζει στο Champions League και το νιώθουμε πολύ. Είμαι ιδιαίτερα λυπημένος γιατί δεν πήραμε την πρόκριση, αλλά και προσωπικά επειδή δεν θα παίξω φέτος στο Champions League με τον Παναθηναϊκό, κάτι που ονειρευόμουν όταν πήρα τη μεταγραφή μου στο σύλλογο."

Κλείνοντας, φρόντισε να θυμίσει πως στόχος της ομάδας παραμένει το πρωτάθλημα: "Παρόλα αυτά, έχουμε το πρωτάθλημα, το οποίο είναι το πιο σημαντικό."

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος τόνισε αρχικά στον Juan Lirman από την ισπανική έκδοση του Goal.com: "Η Ατλέτικο ήταν καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Κέρδισαν επειδή ήταν καλύτεροι και στα δυο παιχνίδια και φαίνεται αυτό στο ότι είχαν πέντε ευκαιρίες και πέτυχαν πέντε γκολ. Στο ΟΥΕΦΑ σίγουρα θα τα πάμε καλύτερα απ' ό,τι στο Champions League κόντρα στην Ατλέτικο.

Το καθοριστικό σημείο στον αγώνα ήταν που δεχθήκαμε νωρίς γκολ. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε με 2-0 και το πιστεύαμε μέχρι που δεχθήκαμε το γκολ. Μετά θέλαμε χρόνο μέχρι να ξαναβρούμε το ρυθμό μας. Είχαμε βέβαια ευκαιρίες, αλλά πλέον ήταν αργά."

Παράλληλα, πρόσθεσε: "Ο μόνος στόχος στο μυαλό για την Ελλάδα είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στο Champions League. Φυσικά να κάνουμε κάτι καλό και στο Europa League."

Τέλος, υποστήριξε πως: "Θεωρώ πως είναι αποτυχία ο αποκλεισμός μας, εξαιτίας των ευκαιριών που χάσαμε για να σκοράρουμε. Γι' αυτό, από την άλλη, πρέπει να συγχαρούμε την Ατλέτικο, που έχει παίκτες μεγάλης κλάσης και στις λιγότερες ευκαιρίες που έκαναν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Αυτή ήταν και η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων στις δυο αυτές αναμετρήσεις. Στόχος μας ήταν να περάσουμε γιατί ξέραμε πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση για τον Παναθηναϊκό και εμάς τους παίκτες. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα απογοητευμένος. Αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσουμε, κρατώντας ψηλά το κεφάλι.

Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα."

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις