Απαγορεύεται η βοσκή και το κυνήγι στις καμένες περιοχές

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 15:25
UPD:15:32
A- A A+

Την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές από κλιμάκια του ΕΛΓΑ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, καθώς και την απόφασή του να απαγορευθεί το κυνήγι και η βοσκή στις καμένες εκτάσεις.

Ο κ. Χατζηγάκης έδωσε τα ακριβή στοιχεία για τις ζημιές που καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο σε επτά πυρόπληκτους νομούς της χώρας, ενώ υπογράμμισε ότι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών (τέλος Σεπτεμβρίου) θα υποβληθεί για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ΠΣΕΑ για τις πυρκαγιές του 2009, για την συμπερίληψη των ζημιών και τυχόν νέων πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν 130.000 ελιές, 800 αιγοπρόβατα, 750 μελίσσια, 40 βοοειδή και 10 χοίροι. Καταστράφηκαν ακόμη, 132 αποθήκες - ποιμνιοστάσια και 110 σταυλοϋπόστεγα.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ακόμη πως το ΥΠΑΑΤ, ήδη από χτες, έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε με την απαγόρευση της βοσκής να μην έχουνε προβλήματα άμεσα οι κτηνοτρόφοι στο θέμα των ζωοτροφών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή