Φουντώνει η κόντρα την επομένη των πυρκαγιών

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 16:55
UPD:17:23
A- A A+

Λίγα μόλις 24ώρα μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν το λεκανοπέδιο Αττικής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους με φόντο την αποτίμηση και τις ευθύνες της μεγάλης καταστροφής.

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από στελέχη του Κινήματος για τις συνέπειες που άφησαν πίσω τους οι φωτιές.

«Η θεατρινίστικη αυτοσυγκράτηση του ΠΑΣΟΚ κράτησε μόλις 48 ώρες. Δεν μπορούν να τιθασεύσουν ούτε την αμετροέπεια, ούτε την κινδυνολογία, ούτε το λαϊκισμό, είναι στο DNA τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όλα αυτά τα οποία απαριθμεί τώρα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ηγετική του ομάδα. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι «η λεγόμενη υπεύθυνη στάση τους έγινε άκριτη κινδυνολογία», και συμπλήρωσε: «Εκείνοι προφανώς θα πρέπει να ντρέπονται για αυτά τα οποία εκστομίζουν τις τελευταίες λίγες ώρες και δεν δείχνουν να το κάνουν».

ΠΑΣΟΚ: Απόλυτη η ευθύνη της κυβέρνησης για τα οικολογικά εκγλήματα

«Μέσα σε δύο χρόνια ζήσαμε μια απίστευτη οικολογική καταστροφή με τεράστιες συνέπειες», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης και καταλόγισε στην κυβέρνηση «την απόλυτη ευθύνη για αυτά τα δύο τεράστια οικολογικά εγκλήματα, του 2007 και του 2009».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σπύρο Κουβέλη, τομεάρχη περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «δεν διδάχτηκε τίποτα» από τις πυρκαγιές του 2007, ότι «δεν πήρε κανένα μέτρο πρόληψης και συντονισμού» και ότι «δεν συνετίστηκε», με αποτέλεσμα «να μας οδηγήσει άβουλη στην καταστροφή του 2009».

Από την πλευρά του ο κ. Κούβελης κάλεσε την κυβέρνηση «να μην κάνει άλλη ζημιά, προχωρώντας σε προεκλογική και πρόχειρη δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ακούσει την οργή του κόσμου και να φύγει».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αντώναρου πως «το ΠΑΣΟΚ έχει το λαϊκισμό στο DNA του», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγορεί τη ΝΔ πως «στο δικό της DNA, έχει την ανικανότητα, τη φαυλότητα και την αναλγησία».

«Κανένας δεν είχε το πολιτικό θάρρος να βγει και νΆ αναλάβει ευθύνες, κανένας δεν είχε το φιλότιμο να το κάνει αυτό. Και έχουν το θράσος σήμερα να βγαίνουν και να επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

KKE: Αντιδασική πολιτική από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

«O λαός ζει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της αντιδασικής πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η Κ.Ο. του ΚΚΕ σε ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/26/1706425.htm .

ΣΥΝ: NΔ- ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούνται πάνω στις στάχτες

Βολές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ γιατί «αλληλοκατηγορούνται πάνω στις στάχτες και αποφεύγουν να μιλήσουν καθαρά για τις ρωγμές του συστήματος δασοπροστασίας» εξαπέλυσε το μέλος της Π.Γ. του Συν Α. Αποστόλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/26/1706506.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή