Με την ψυχή στο στόμα η Φιορεντίνα

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 23:45
A- A A+

Το ξεκάθαρο προβάδισμα που είχαν πάρει στα πρώτα παιχνίδια των play-offs του Champions League εκμεταλλεύτηκαν ¶ρσεναλ και Στουτγκάρδη και προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης. Η Σπόρτινγκ παραλίγο να κάνει την ζημιά στη Φιορεντίνα αλλά δεν τα κατάφερε.

Το παιχνίδι στο «Αρτέμιο Φράνκι» εξελίχθηκε στο πιο δραματικό, καθώς η Σπόρτιγκ Λισσαβόνας ξεκίνησε από μειονεκτική θέση μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα. Ωστόσο οι Πορτογάλοι στο 35' έβαλαν… φωτιά στο ματς, καθώς προηγήθηκαν με εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Μουτίνιο. Ο Στέφαν Γιόβετιτς ήταν αυτός που επανέφερε την τάξη για την ιταλική ομάδα, καθώς ισοφάρισε στο 51' και με το 1-1 τελικό σκορ η Φιορεντίνα πήρε την πρόκριση.

Στο Εμιρέιτς η ¶ρσεναλ έκανε επίδειξη ισχύος κερδίζοντας για δεύτερη φορά τη Σέλτικ, αυτή τη φορά με 3-1 (2-0 για τους ¶γγλους ο πρώτος αγώνας). Ο Εντουάρντο από το σημείο του πέναλτι στο 28Ά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, ο Εμπουέ στο 53' έκανε το 2-0 και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με το τρίτο γκολ ο Αντρέι Αρσάβιν στο 74'. Το γκολ της τιμής για τους Σκωτσέζους πέτυχε στο 92' ο Ντονάτι.

Η Στουτγκάρδη αναδείχτηκε ισόπαλη με την Τιμισοάρα στο μοναδικό παιχνίδι που δεν είχε γκολ. Βέβαια για τους Γερμανούς δεν ήταν απαραίτητο να σκοράρουν, καθώς το 2-0 του πρώτου αγώνα είχε ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Champions Leauge.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Φιορεντίνα-Σπόρτινγκ 1-1 (51' Γιόβετιτς-34' Μουτίνιο)

¶ρσεναλ-Σέλτικ 3-0 (28' Εντουάρντο πεν., 53' Εμπουέ, 74' Αρσάβιν-92' Ντονάτι)

Στουτγκάρδη-Τιμισοάρα 0-0

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις