Στους Ομίλους ο ΑΠΟΕΛ

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 00:39
A- A A+

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο ΓΣΠ, νίκησε με 3-1 την Κοπεγχάγη και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League παρουσία 22.000 φιλάθλων του.

Το κυπριακό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα έχει εκπρόσωπο στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σκυτάλη από την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε φέτος ο ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για την κυπριακή ομάδα, που είχε ηττηθεί με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ο αγώνας άρχισε ονειρικά για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Κοσόφσκι και ουσιαστικά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού με την Κοπεγχάγη.

Ο Χαραλαμπίδης έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Κοσόφσκι, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 για τον ΑΠΟΕΛ. Στο 18' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Ηλία κέρδισε πέναλτι από τον Γιόργκενσεν, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μιχαήλ, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του από πολύ νωρίς.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 22' όταν οι Δανοί μείωσαν με κεφαλιά του Εντόι. Το σκορ έγινε 2-1 και έδινε πλέον την πρόκριση στην Κοπεγχάγη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ αναζητούσε ένα ακόμα γκολ, για να πάρει και πάλι τα ηνία.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 41' ο Μιχαήλ με κεφαλιά "ψαράκι" από τη σέντρα του Χαραλαμπίδη στέλνει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Δανών και τους βάζει "φωτιά" στο ΓΣΠ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Κύπρου με τη βοήθεια 22.000 κόσμου, κράτησαν με νύχια και με δόντια το υπέρ τους σκορ και στο τέλος όλοι μαζί πανηγύρισαν τη νίκη και τη μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

www.goal.com σε συνεργασία με το Politis-sports.com

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις