Το Ταμείο Μολυβιάτη δεν καλύπτει τις καταστροφές στη ΒΑ Αττική

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 09:01
A- A A+

Το Ταμείο Αλληλεγγύης (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών) δεν θα καλύψει ταμειακά την αποκατάσταση των περιουσιών που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές της βορειοανατολικής Αττικής, ξεκαθάρισε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο πρόεδρος του Ταμείου Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε πως κάθε ευρώ του ταμείου θα πάει αποκλειστικά και μόνο στο σκοπό για τον οποίο έχει κατατεθεί (για την αρωγή των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα).

Εκτός από τα έργα υποδομής (ανοικοδόμηση των καμένων σπιτιών), είπε, χρήματα του Ταμείου διατίθενται και για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, προμήθεια ζωοτροφών κτλ.

Παράλληλα, εγγυήθηκε προσωπικά ότι ούτε ένα ευρώ από Ταμείο Αλληλεγγύης δεν θα πάει για να καλυφθούν «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού, ή για άλλους σκοπούς.

«Ενημερώνω του δωρητές για το που πάνε τα χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ όπως είπε, στην ιστοσελίδα του Ταμείου υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία για το που πάνε τα χρήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή