Φ. Κουβέλης: Eνα έκτακτο συνέδριο θα οδηγήσει σε εσωστρεφείς διαδικασίες

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 14:37
A- A A+

Κατά της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου, πρόταση που έκανε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, τάχθηκε σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real FM ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως ένα έκτακτο συνέδριο θα οδηγήσει πάλι σε εσωστρεφείς διαδικασίες και δεν θα δώσει απάντηση στα πολιτικά ζητήματα.

Ο κ. Κουβέλης παραδέχθηκε πως η κατάσταση στο χώρο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική και επεσήμανε πως το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν τα πολιτικά ζητήματα. Αν δεν αντιμετωπιστούν, όπως ανέφερε, τότε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμάζεται επί της ουσίας και ανεξάρτητα από ενδεχόμενες ή μη ενδεχόμενες διασπάσεις ή και ρίξεις.

Ερωτηθείς αν θα είναι μόνος υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε πως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά σε ό,τι τον αφορά, δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος.

«Είναι μία προσωπική μου πολιτική επιλογή. Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί ή ηγείται του ΣΥΝ, αλά σε πιο βαθμό η ηγεσία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «το είχα επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η ύπαρξη πολλαπλών κέντρων πολιτικής λειτουργίας θα οδηγήσει σε προβλήματα και τα προβλήματα πια είναι παρόντα».

Αναφορικά με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι απομακρύνεται ο χρόνος των εκλογών και πως «η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να εξωραΐσει τα πράγματα θα προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό».

«Με δεδομένη και την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για τις προεδρικές εκλογές, θα έχουμε εκλογές κατά πάσα πιθανότητα το Μάρτιο του 2010», σημείωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «απορρυθμισμένο» πολιτικό σύστημα και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίκανη να απαντήσει επί της ουσίας των προβλημάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή