ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ κομπορρημονεί για ανύπαρκτες «επιτυχίες»

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 20:47
UPD:20:48
A- A A+

Για «πλήρη σύγχυση» του κυβερνητικού εκπροσώπου κάνει λόγο ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης, σχετικά με την δήλωση του κ. Αντώναρου για την επιστολή των ευρωβουλευτών του Κινήματος προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινίδης σημειώνει πως «ο κ. Αντώναρος μπερδεύει το αίτημα για τη δημιουργία μίας αυτόνομης Ευρωπαϊκής Δύναμης Πολιτικής Προστασίας - η οποία δεν υπάρχει σήμερα και η οποία αποτελεί το μέγα ζητούμενο που έθεσαν με την επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ - με τον εθελοντικό μηχανισμό «συντονισμού και αλληλεγγύης» της ΕΕ (Monitoring Information Center - «MIC» ή «ΚΠΠ») που λειτουργεί από το 2001 (πολύ πριν, δηλαδή, αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας η ΝΔ) και με το πιλοτικό πρόγραμμα «Forest Fires Tactical Reserve» ενοικίασης δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών από την ΕΕ, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2009, μετά από πίεση και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (χωρίς και πάλι, δυστυχώς για τον κ. Αντώναρο, την παραμικρή … συμβολή της ΝΔ)».

Επιτίθεται δε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο επισημαίνοντας πως «όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει εδώ και χρόνια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση (γνωστή και ως «πρόταση Μπαρνιέ», στο όνομα του Ευρωπαίου Επιτρόπου που αρχικά την κατάρτισε), η οποία όμως δέχεται σθεναρή αντίσταση, ως προς την υλοποίησή της, κυρίως από ορισμένες βορειοευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Λαμπρινίδης καλεί την κυβέρνηση «αντί να επιτίθεται ανούσια στο ΠΑΣΟΚ, να ενώσει τη φωνή της με αυτή των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Έλληνα Επιτρόπου Σταύρου Δήμα, και να λειτουργήσει με σοβαρότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με στόχο να υλοποιηθεί επιτέλους η ''πρόταση Μπαρνιέ''».

«Αντί να κομπορρημονεί για ανύπαρκτες ''επιτυχίες'' του κ. Καραμανλή, ο κ. Αντώναρος θα έπρεπε να σεμνύνεται από την ανάμνηση του ''φιάσκου'' των πυρκαγιών του 2006 σε Μάνη και Χαλκιδική. Υπενθυμίζεται ότι, σε εκείνη την περίπτωση, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δύο φορές αρνηθεί τις εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κινητοποίηση του εθελοντικού δικτύου MIC (για το οποίο σήμερα επαίρεται), με αποτέλεσμα να κατακαούν μεγάλες εκτάσεις, τη στιγμή που ο μισός πυροσβεστικός στόλος της χώρας ήταν καθηλωμένος στο έδαφος για συντήρηση», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή