UEFA: Οι κορυφαίοι της χρονιάς

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 21:18
UPD:21:49
A- A A+

Mε φόντο την κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η UEFA ανακοίνωσε και τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της περασμένης σεζόν, ενώ έδωσε και ένα ξεχωριστό βραβείο στον Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος το παρέλαβε μέσα σε ένα θερμό standing ovation.

Πρώτος βραβεύτηκε ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα, ξεπερνώντας στην ψηφοφορία τους Πετρ Τσεχ της Τσέλσι και Βίκτορ Βαλντές της Μπαρτσελόνα.

Τα βλέμματα έκλεψε ο Λίονελ Μέσι, ο οποίος παρέλαβε δύο σημαντικά βραβεία και συγκεκριμένα αυτό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της Ευρώπης και αυτό του κορυφαίου επιθετικού, σε συναγωνισμό με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ-Ρεάλ) και Σάμουελ Ετό (Μπαρτσελόνα-Ίντερ).

Το βραβείο του κορυφαίου μέσου της περασμένης σεζόν κατέκτησε ο Τσάβι Ερνάντεθ, ο οποίος είχε πάρει και το αντίστοιχο βραβείο στο Euro της περασμένης σεζόν. Ο πολυσύνθετος μέσος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, τερμάτισε πρώτος στις προτιμήσεις πάνω από τον συμπαίκτη του Αντρές Ινιέστα και τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ.

Κορυφαίος αμυντικός αναδείχθηκε ο Tζον Τέρι της Τσέλσι, ο οποίος τις τελευταίες σεζόν ήταν μια ανάσα από το να το κατακτήσει. Επίσης υποψήφιοι ήταν ο Νεμάνια Βίντιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κορυφαίος αμυντικός της Πρέμιερ Λιγκ) και Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις τους παρά την απειρία του.

Τέλος, ο Πάολο Μαλντίνι έλαβε ένα ξεχωριστό βραβείο από την UEFA και μάλιστα προσωπικά από τον πρόεδρο της, Μισέλ Πλατινί.

Ο ιστορικός αρχηγός της Μίλαν έλαβε βραβείο για την παρουσία και την προσφορά του στο ευρωπαϊκό στερέωμα καθώς κατά τη διάρκεια της καριέρας του πραγματοποίησε 140 εμφανίσεις στο Champions League, ενώ έπαιξε σε 8 τελικούς, κατακτώντας τους πέντε εξ' αυτών.

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις