Β. Κορέα: Nέος γύρος επανένωσης οικογενειών

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 09:55
A- A A+

Σε συμφωνία για την εφαρμογή του προγράμματος επανένωσης οικογενειών κατέληξαν αξιωματούχοι από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Το πρόγραμμα είχε διακοπεί εδώ και περίπου δύο χρόνια εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από τριήμερες συνομιλίες στο όρος Κουμγκάνγκ στη Β. Κορέα, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού από τις δύο χώρες ανακοίνωσαν πως ο νέος γύρος συναντήσεων των οικογενειών θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου.

«Η Νότια και η Βόρεια Κορέα θα συνεχίζουν να συνεργάζονται στο θέμα των οικογενειών που χωρίστηκαν (μετά τον πόλεμο του 1950-53), αλλά και σε άλλα ανθρωπιστικά θέματα στα οποία εμπλέκεται ο Ερυθρός Σταυρός», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των δύο αντιπροσωπειών.

Στο πλαίσιο του προγράματος θα συναντηθούν μερικές εκατοντάδες οικογένειες από τις δεκάδες χιλιάδες που χωρίστηκαν στον πόλεμο.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα εξακολουθούν να είναι τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς δεν υπεγράφη ποτέ ειρηνευτική συνθήκη στο τέλος του πολέμου του 1950-53.

Ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχει επικοινωνία μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή e-mail μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή