Κ. Μητσοτάκης: Oι πρόωρες εκλογές θα έκαναν πολύ κακό στην παράταξη

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 15:28
A- A A+

Την ανάγκη λήψης γενναίων αποφάσεων, έστω και αν αυτές έχουν πολιτικό κόστος, επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha, ο οποίος τάχθηκε παράλληλα κατά των πρόωρων εκλογών.

Πρόσθεσε δε πως «οι πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή θα έκαναν πολύ κακό στην παράταξη».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού επεσήμανε: «δεν τάσσομαι κατά ανάγκη κατά του ανασχηματισμού. Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχουν τόσο σημασία τα πρόσωπα, όσο οι πολιτικές», σημειώνοντας την ανάγκη σύστασης ενός υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη βορειοανατολική Αττική, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «φαίνεται ότι υπάρχουν και επιχειρησιακές ευθύνες. Πολιτικές ευθύνες έχουμε όλοι μας στο βαθμό που δεν πιέσαμε ίσως αρκετά για να γίνουν θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος δασοπροστασίας».

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει τόσο νόημα να ψάξουμε να αποδώσουμε ευθύνες. Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από μας έστω και με καθυστέρηση να αλλάξουμε τα πράγματα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια του χρόνου», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή