ΠΑΣΟΚ: Δίλημμα αδιεξόδων το «ανασχηματισμός ή εκλογές»

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 15:59
A- A A+

«Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να επιχειρήσει τουλάχιστον να κυβερνήσει, αντί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στη νέα επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος από τον Ευάγγελο Αντώναρο http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/28/1707543.htm .

«Όσο δυσκολεύεται και όσο βρίσκεται στη γωνία, τόσο επιχειρεί να στρέψει τα πυρά της στην αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές και τα σενάρια ανασχηματισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βουλιάζει, τη στιγμή που έχουμε τις τραγικές πυρκαγιές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, τη στιγμή που τα προβλήματα του πολίτη πολλαπλασιάζονται, φαίνεται πως το μόνο που απασχολεί αυτή την κυβέρνηση είναι το περίφημο δίλημμα “ανασχηματισμός ή εκλογές”».

«Το δίλημμα όμως αυτό είναι ένα δίλημμα του κ. Καραμανλή και των δικών του αδιεξόδων, δεν είναι το δίλημμα του πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το δίλημμα του πολίτη είναι θα συνεχίσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση, ή θα αλλάξουμε κατεύθυνση; Ή, για να θυμίσω μια φράση που νομίζω μίλησε ακριβώς στο πρόβλημα, «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»; Αυτό είναι το δίλημμα».

«Δεν είναι –τόνισε- εάν θα ανακατευθεί η τράπουλα και θα έχουμε τρεις διαφορετικούς υπουργούς, ή αν θα γίνει επιτέλους ένα υπουργείο Περιβάλλοντος. Το δίλημμα είναι κατά πόσον θα δοθεί η ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Εμείς σ’ αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή