Θεσσαλονίκη: Ετοιμο το υπόμνημα των παραγωγικών φορέων προς τον Πρωθυπουργό

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 16:27
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η διήμερη σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με αφορμή την επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από τους φορείς και θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό, περιλαμβάνει αιτήματα για το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον, την ανεργία, τα αναπτυξιακά έργα, τα σχολεία, τον πολιτισμό, τα στρατόπεδα και τον τουρισμό.

«Οι φορείς έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη γρήγορη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αλλά ποτέ δεν θα υλοποιηθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που επιθυμεί η πόλη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι «δεν υπάρχει τοπικά ο φορέας που θα σχεδιάζει, που θα προωθεί, που θα επιβλέπει την άμεση υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού».

Στο υπόμνημα των φορέων της Θεσσαλονίκης, ζητείται από τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσες αποφάσεις και πρωτοβουλίες και να δώσει άμεσες εντολές, ώστε η Θεσσαλονίκη μέσα από το νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό που προτείνουν οι φορείς, να μετασχηματισθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή