Αφγανιστάν: Πάνω από 2.000 καταγγελίες για νοθεία

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009 17:00
A- A A+

Περισσότερες από 2.000 καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας έχει λάβει η αρμόδια επιτροπή στο Αφγανιστάν, ενώ οι 270 από αυτές κατατάσσονται ως αρκετά σοβαρές για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Η Επιτροπή Καταγγελιών, που διορίστηκε εν μέρει από τα Ηνωμένα Έθνη και περιλαμβάνει Αφγανούς και ξένους ως μέλη, ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να λαμβάνει καταγγελίες για την ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα, έχει λάβει 2.207 καταγγελίες. Από αυτές έχει κατηγοροποιήσει τις 984 και έχει τοποθετήσει τις 270 στην Κατηγορία Α, που σημαίνει ότι «αν αποδειχθούν αληθείς μπορεί να έχουν ουσιώδεις συνέπειες στα αποτελέσματα», όπως αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση.

«Οι καταγγελίες ποικίλλουν. Περιλαμβάνουν διαμαρτυρίες για κακής ποιότητας μελάνι, εκφοβισμό και κατηγορίες εναντίον του προσωπικού στα εκλογικά τμήματα».

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα (με καταμετρημένο το 17% των ψήφων), ο απερχόμενος πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προηγείται με 44,8% των ψήφων και ακολουθεί ο βασικός του αντίπαλος Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ με 35,1%. Και οι δύο υποψήφιοι έχουν αυτοανακηρυχθεί νικητές.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή