Αμετανόητος ο απαγωγέας της 11χρονης Τζέισι

Αρνήθηκε και τις 29 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 10:34
UPD:14:29

A- A A+

Αρνήθηκε και τις 29 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν το ζευγάρι από την Καλιφόρνια που είχε απαγάγει την 29χρονη σήμερα Τζέισι Ντάκαρτ και την κρατούσε σε ομηρία επί 18 χρόνια.

Οι δύο κατηγορούμενοι, Φίλιπ Γκαρίντο, 58 ετών και η γυναίκα του Νάνσυ έδωσαν το παρών στο ανώτατο δικαστήριο του Ελ Ντοράντο της Καλιφόρνια, ωστόσο την υπερασπιστική τους γραμμή ανέλαβαν αποκλειστικά οι δικηγόροι τους.

Ο Γκαρίντο, που έχει φυλακιστεί ήδη στο παρελθόν για βιασμούς, παρέμενε ανέκφραστος, η γυναίκα του κρατούσε το κεφάλι της κατεβασμένο και έκλαιγε.

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας παραδέχτηκε ότι είχε όλα αυτά τα χρόνια την ευκαιρία να αποκαλύψει το έγκλημα, αλλά δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή σε ανώνυμη καταγγελία που δέχθηκε το 2006.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Ντάκαρτ πέρασε τα 18 χρόνια της ομηρίας της ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες σε μια αποθήκη της πίσω αυλής του σπιτιού του Γκαρίντο, όπου και απέκτησε μαζί τους τα δύο τις παιδιά ηλικίας σήμερα 11 και 14 ετών.

Η αστυνομία ερευνά από χθες την κατοικία του Γκαρίντο, ψάχνοντας στοιχεία που να τον συνδέουν με τις δολοφονίες περίπου δέκα ιερόδουλων τη δεκαετία του '90, καθώς εργαζόταν σε εργοτάξιο κοντά στο σημείο που είχαν βρεθεί τα πτώματα τους. Οι υποψίες δημιουργήθηκαν όταν ο ίδιος, μετά την σύλληψή του, δήλωσε σε δημοσιογράφο ότι «στην αρχή είχε κάνει φρικτά πράγματα».

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή