Κωπηλασία: Χάλκινο από τους Ν. και Απ. Γκουντούλα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πόζναν της Πολωνίας
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009 14:28
A- A A+

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Πόζναν. Στον τελικό της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου, ο Νίκος και ο Αποστόλης Γκουντούλας, κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Κάνοντας μια πολύ δυνατή κούρσα από την εκκίνηση φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες βάρκες και να μην χάνουν την επαφή τους με τους προπορευόμενους. Το δυνατό ξεκίνημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρίσκονται στη δεύτερη θέση στο πρώτο πεντακοσάρι, στη συνέχεια έπεσαν στην τρίτη θέση, αλλά η διαφορά που είχαν εξασφαλίσει από τους Γάλλους, Ζερμάν Ζαρντέν και Ντοριάν Μορτελέτ, τους επέτρεψε να συνεχίσουν στον αγώνα όπως ακριβώς τον είχαν σχεδιάσει και να ανταμειφθούν με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 6:23.01.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Νεοζηλανδοί Έρικ Μάρεϊ και Χάμις Μποντ (6:15.93), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου, Πϊτερ Ριντ και ¶ντριου Τριγκς (6:17.45).

«Ξέροντας ότι οι αντίπαλοί μας είναι 15-20 κιλά βαρύτεροι άρα και πολύ πιο δυνατοί, θέλαμε να κάνουμε μια γρήγοροι εκκίνηση και να πάρουμε προβάδισμα και κάποια απόσταση και να είμαστε μέσα στα μετάλλια. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ανεβάσματα και διατηρηθήκαμε. Μας βοήθησε και ο άνεμος», σχολίασε ο Αποστόλης Γκουντούλας.

«Εμείς ήμασταν η έκπληξη. Αν και μας περίμεναν, αφού μας είχαν δει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, τώρα μας κοιτάζουν περίεργα», επισήμανε ο Νίκος Γκουντούλας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις