Λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου

Σούπερ Λίγκα
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 10:43
A- A A+

Η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος οδεύει προς το τέλος της καθώς απομένουν λίγες ώρες μέχρι τη λήξη της. Συγκεκριμένα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ενημερώσει ότι ως τη Δευτέρα στις 20:00 οι ομάδες έχουν το περιθώριο να προχωρήσουν στις όποιες προσθήκες στο ρόστερ τους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα μεταγραφικά σενάρια της τελευταίας στιγμής για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ¶ρη.

Ολυμπιακός: Πολύς λόγος έγινε το φετινό καλοκαίρι για τον αντικαταστάτη του Σεμπαστιάν Λέτο και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πτέρυγα. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες με τις περιπτώσεις των Μαρκ Γκονζάλες και Αμαντίνο Μαντσίνι τις τελευταίες ώρες έριξαν το βάρος για την απόκτηση του Φερναντίνιο, ο οποίος τελικά απάντησε αρνητικά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσουν σε άλλη μεταγραφή εξετάζουν κάποιες λύσεις της τελευταίας στιγμής. Μία από αυτές είναι του Σέρβου διεθνή, Ζόραν Τόσιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στα υπόψιν υπάρχει και ο 19χρονος άσος της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ. Τις τελευταίες ώρες βγήκε στην επιφάνεια και το όνομα του Κοεντράο της Μπενφίκα.

Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» τελικά δεν απέκτησαν τον αμυντικό-ηγέτη που επιθυμούσαν οι φίλοι του συλλόγου, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Χενκ Τεν Κάτε έχει εντοπίσει τα κενά στα μετόπισθεν. Ο Ολλανδός προβληματίζεται κυρίως όχι τόσο για το κέντρο της άμυνας αφού θεωρεί ότι μπορεί να βρει λύσεις εκ των έσω, αλλά για το δεξί άκρο.

Για το λόγο αυτό ζήτησε έστω και την τελευταία στιγμή τον ερχομό από τώρα του Στέργου Μαρίνου από τον Ατρόμητο, παρότι ο Παναθηναϊκός τον είχε «κλείσει» για τον Ιανουάριο. Ο Τεν Κάτε από τα ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε να προβληματίζεται με το κατά πόσο ο Μπράις Μουν μπορεί να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη θέση και ζήτησε εσπευσμένα τον δεξιό μπακ του Ατρομήτου.

ΑΕΚ: Αποφασισμένοι να ενισχυθούν μέχρι την τελευταία στιγμή είναι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η «Ένωση» βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Σανέλ Γιάχιτς, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από εκεί και πέρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Γιόνας Γκονσάλβες της Γκρέμιο, ο οποίος προορίζεται για παρτενέρ του Ισμαέλ Μπλάνκο στην επίθεση, μιας και ο Ρέφικ Τζιμούρ δεν υπολογίζεται.

Από εκεί και πέρα στην ΑΕΚ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Σωτήρη Κυργιάκου για το κέντρο της άμυνας. Οι υποψήφιοι στόχοι αυτή τη στιγμή είναι δύο. Ο πρώτος είναι ο 26χρονος Ρουμάνος στόπερ, Γκαμπριέλ Σεμπαστιάν Ταμάς της Ντιναμό Βουκουρεστίου, ο οποίος κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η εναλλακτική περίπτωση των ανθρώπων της ΑΕΚ ακούσει στο όνομα του Ρικάρντο Κόστα της Βόλφσμπουργκ, η περίπτωση του οποίου πάντως είναι αρκετά δύσκολη.

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκλεισε από νωρίς το ρόστερ του και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να κάνει την έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει στο τέλος το κόλπο-γκρόσο με την απόκτηση του Κλέιτον από τον Παναθηναϊκό, αλλά η τιμή του Βραζιλιάνου κρίθηκε απαγορευτική και έτσι δύσκολα θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

¶ρης: Οι «κίτρινοι» φέτος φρόντισαν να κάνουν από νωρίς τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο ο Ιομάρ Μαζίνιο έχει εντοπίσει κάποιες αδυναμίες που προσπαθεί να διορθώσει έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτές εντοπίζονται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης φέρεται να κινείται για τον 28χρονο Ισπανό μέσο της Ρασίνγκ Σανταντέρ, Τόνι Μοράλ.

πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις