ΠΑΣΟΚ: Μέτρα «ασπιρίνες» για τους κτηνοτρόφους

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 14:18
A- A A+

Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά, εξαγγέλλει αποσπασματικά μέτρα, μέτρα «ασπιρίνες», που δεν μπορούν να βγάλουν την ελληνική κτηνοτροφία από την κρίση, παρατήρησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/31/1708333.htm .

«Το ΠΑΣΟΚ -αναφέρει ο κ. Εξαρχος- με πλήρη επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου και συναισθανόμενο τον κρίσιμο ρόλο της κτηνοτροφίας για την ανάπτυξη της χώρας, έχει δεσμευτεί:

Για την ουσιαστική ρύθμιση των χρεών των κτηνοτρόφων.

Για την εξυγίανση της αγοράς του κρέατος και του γάλακτος και την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Για την κατάργηση του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας.

Για τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών.

Για τη μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους των αδειοδοτήσεων, για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Για την καλύτερη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υποστήριξης των κτηνοτρόφων.

Για την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων και τη διαφάνεια στην διανομή των δικαιωμάτων του εθνικού αποθέματος.

Για την προώθηση της έρευνας στα κέντρα γενετικής βελτίωσης των ζώων, για τη βελτίωση των εγχώριων φυλών.

Για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης, ώστε οι κτηνοτρόφοι να παράγουν ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα που θα τους διασφαλίζουν εισόδημα».

«Υπάρχει διέξοδος της ελληνικής κτηνοτροφίας από την κρίση, χρειάζεται όμως αλλαγή αγροτικής πολιτικής, χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης», κατέληξε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή