Δριμεία επίθεση Αλ. Παπαρήγα στην Ε.Ε.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009 21:30
UPD:21:53

Α. Παπαρήγα: Ο λαός να τιμωρήσει αυτούς που έχουν συμφέρον από τον αντικομμουνισμό

A- A A+

Boλές κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξαπέλυσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το κόμμα εξέφρασε την αντίδρασή του στην αντικομουνιστική, όπως την χαρακτηρίζει, «εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καθιέρωση της 23ης Αυγούστου ως ημέρα εξίσωσης του φασισμού και του κομμουνισμού» με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από το σκοπευτήριο Καισαριανής προς τα γραφεία της ΕΕ. Μιλώντας στην συγκέντρωση, η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ένα σύγχρονο αντικομουνιστικό διακρατικό μνημόνιο, προπομπό και όχι απλά προάγγελο νέων βίαιων, αντιδραστικών μέτρων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλης της Ευρώπης και της Ελλάδας, σε βάρος των λαών που αργά ή γρήγορα θα αναλάβουν ιστορικές πρωτοβουλίες στις χώρες τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Πρόσθεσε ακόμα ότι 91 χρόνια το ΚΚΕ βιώνει όλες τις μορφές του αντικομουνισμού, κάποτε συγκεκαλυμμένα, τον περισσότερο χρόνο ανοιχτά, ωμά και βίαια, άλλοτε με την μορφή συκοφαντικής ιδεολογικής εκστρατείας και άλλοτε σε συνδυασμό με μέτρα βίας, καταστολής και διωγμούς.

Όσον αφορά την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο κατηγόρησε και τα τρία κόμματα (Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) για τη στάση τους, ενώ για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που απουσίαζε από την ψηφοφορία δήλωσε ότι «η απουσία δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας αλλά και τον σχετικό δισταγμό να ομολογήσουν τις πραγματικές τους θέσεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ αντιμετωπίζει επίθεση που έχει ως κύριο στόχο το ηθικό κύρος του κόμματος. Πρόκειται για την επίθεση στους οικονομικούς πόρους του κόμματος». Τόνισε δε ότι στόχος αυτής της συκοφαντικής επίθεσης είναι από τη μία μεριά να αποδοθούν στο ΚΚΕ όλες οι ιδιότητες της διαφθοράς και των σκανδάλων που χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα και από την άλλη να κοπεί η ειδική σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε εργατικά και λαϊκά στρώματα που ενισχύουν το ΚΚΕ στις οικονομικές του εξορμήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή